Newsroom

Newsroom

Στην Τουρκία ο Γκάμπριελ για το Ιντσιρλίκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα μεταβεί στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ώστενα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, σχετικά με τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία.

592dc4cd1dc5240f2b8b46ce

Η βάση του Ιντσιρλίκ, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, θεωρείται σημαντική για τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).

Η στρατιωτική βάση βρίσκεται στο επίκεντρο αντεγκλήσεων αφότου η Άγκυρα απαγόρευσε, στα μέσα Μαΐου, σε Γερμανούς βουλευτές να την επισκεφθούν για να συναντηθούν με τα στελέχη των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί εκεί. Αντιδρώντας, το Βερολίνο απείλησε να μεταφέρει αλλού τα γερμανικά στρατεύματα.

Η Άγκυρα αιτιολόγησε την άρνηση αυτή κατηγορώντας το Βερολίνο ότι έδωσε πολιτικό άσυλο σε Τούρκους πολίτες, ανάμεσά τους και στρατιωτικούς, που κατηγορούνται από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ενέχονται στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Βλέπουμε ότι η Γερμανία υποστηρίζει οτιδήποτε είναι εναντίον της Τουρκίας», και «υπό τις συνθήκες αυτές προς το παρόν είναι αδύνατον για εμάς να ανοίξουμε το Ιντσιρλίκ στους γερμανούς βουλευτές», επέμεινε ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Αν (οι Γερμανοί) προχωρήσουν σε θετικά βήματα στο μέλλον, θα το ξανασκεφτούμε», πρόσθεσε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη