Newsroom

Newsroom

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ – Επαφές με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

5768c6601dc5241e3c8b466e

Κατά τη μονοήμερη παραμονή του στην πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, ενώ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 19.30).

Ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην ανακοίνωσή της δεν δίνει καμιά πληροφορία για τον σκοπό της επίσκεψης, ωστόσο από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

«Η ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα»

Λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε θετικά σχόλια για την Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα μας «καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, καθώς και πως «η ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Euronews”, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…