Στη "μαύρη τρύπα" του ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα για το φάσμα των τηλεπικοινωνιών διά χειρός Βενιζέλου

Στον κουβά του ΤΑΙΠΕΔ επέλεξαν να πετούν οι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου τα τέλη των εσόδων που προέρχονται από την αξιοποίηση του φάσματος των τηλεπικοινωνιών έως το 2027, δίχως καμία πρόβλεψη για εξοικονόμηση πόρων που θα κατευθυνθούν σε πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής.

581ca0561dc524501c8b458e

Κατά το ΦΕΚ αρ. φύλλου 2061 στις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θεσπίστηκε πως τα τέλη των εσόδων από την εκμετάλλευση ραδιοσυχνοτήτων για την κινητή τηλεφωνία θα οδηγούνται στη μαύρη τρύπα του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΦΕΚ:


Το επίδικο είναι πως όποιοι διαγωνισμοί προκύψουν για την εκμετάλλευση του φάσματος της κινητής τηλεφωνίας θα οδηγούνται στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι και το 2027, δίχως να υπάρχει κανένα περιθώριο εξοικονόμησης πόρων για άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δηλαδή, παροχών ανακούφισης στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες ή προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών. Το νομοθέτημα αυτό δεσμεύει όλες τις κυβερνήσεις έως ότου να λήξει η διορία που όρισε ο κ. Βενιζέλος και συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2027. 

Το επίμαχο άρθρο:


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη