Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Hot Doc για τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στον δήμο Κεφαλονιάς

Τη Βουλή θα απασχολήσουν σύντομα με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΛ, τα σοβαρά στοιχεία κακοδιαχείρισης στον δήμο Κεφαλονιάς που έφερε στην δημοσιότητα μέσω αναλυτικού ρεπορτάζ το περιοδικό Hot Doc (τεύχος 105). Αυτό ανέφερε σήμερα στο apokalypseis.com ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Του Μάκη Νοδάρου

Πολλές οι καταγγελίες – Ερωτηματικά και για τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους

«Δεν είναι μόνο η καταγγελία 62 σελίδων που έχει φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού την οποία αποκάλυψε το Hot Doc. Υπάρχει πλήθος άλλων εξ ίσου σοβαρών καταγγελιών για τον δήμο της Κεφαλονιάς που έχουν σταλεί σε διάφορες υπηρεσίες και προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά. Τα όσα αποκάλυψε το περιοδικό είναι πολύ σοβαρά. Εμείς δεν λέμε ότι κάποιος είναι ένοχος και φυσικά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους. Περιμένουμε όμως από τον Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης να πράξει το αυτονόητο. Δηλαδή να ερευνήσει σε βάθος όλα αυτά που καταγγέλλεται ότι συμβαίνουν στην Κεφαλονιά. Υπάρχουν ερωτηματικά για τις απ’ ευθείας αναθέσεις για τα ανταλλακτικά σε οχήματα, για τις αναθέσεις σε εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς παράγοντες ακόμη και για τη διαχείριση της οικονομικής βοήθειας προς του σεισμόπληκτους. Ως ΑΝΕΛ θα ανοίξουμε το θέμα και θα ζητήσουμε αναλυτικά εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς», ανέφερε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά των τοπικών δικαστικών αρχών της Κεφαλονιάς οι οποίες αντί να ελέγχουν το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Hot Doc, κρατούν ουδέτερη στάση και καλούν με προσκλήσεις «τρομοκρατίας» διαχειριστές ιστοσελίδων που τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν το ρεπορτάζ του περιοδικού, ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ακόμη και οι δικαστές κρίνονται από τη γενικότερη συμπεριφορά τους και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Σημειώνεται ότι και ο συντονιστής της ΝΕ των ΑΝΕΛ στην Κεφαλονιά Γεράσιμος Πετράτος με αφορμή τις αποκαλύψεις του περιοδικού έχει ζητήσει σε δημόσια τοποθέτησή του εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Κεφαλονιάς.

Πηγή: apokalypseis.com

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Την υποκρισία και την επιλεκτική όσφρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει ο Γιάννης Μαντζουράνης μέσα από…

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

«Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός. Η 32χρονη μητέρα της…