Newsroom

Newsroom

Steve Jobs: Οι απαντήσεις γύρω από τα μυστήρια της ζωής του

Πριν από λίγες μέρες ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του πολλά ερωτηματικά.…

Πριν από λίγες μέρες ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του πολλά ερωτηματικά. Δύο από αυτά όμως σήμερα βρίσκουν την απάντηση τους.

Αν κάποιος είχε παρακολουθήσει την πορεία του 56χρονου Steve Jobs θα είχε παρατηρήσει πως σε κάθε δημόσια εμφάνιση του φορούσε την ίδια «στολή». Ένα μαύρο ζιβάγκο, τζιν παντελόνι μάρκας Levi’s 501 και αθλητικά παπούτσια μάρκας New Balance 991. Τα ίδια ρούχα επί σειρά ετών, όπως ακριβώς και ο Αϊνσταιν. Βεβαίως ο Αϊνστάιν εξήγησε κάποια στιγμή πως επέλεξε να έχει πολλές φορές το ίδιο ρούχο γιατί δεν ήθελε να σκέφτεται κάθε πρωί το τι να φορέσει.  Ο Jobs όμως δεν αποκάλυψε μέχρι και την στιγμή που έφυγε από τη ζωή τον δικό του λόγο. Στην εξουσιοδοτημένη βιογραφία του (θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου) όμως αποκαλύπτεται αυτό το μυστήριο.

Πηγή έμπνευσης αυτής της «στολής» λοιπόν, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στη βιογραφία του ήταν ο Ακιο Μορίτα, επικεφαλής της Sony στην Ιαπωνία, με τον οποίο βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80.  Εκεί παρατήρησε πως όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν την ίδια στολή. Ο Jobs ρώτησε γιατί γινόταν αυτό, και πληροφορήθηκε πως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ιάπωνες δεν είχαν πολλά ρούχα να φορέσουν και για το ντύσιμό τους φρόντιζαν οι εταιρείες. Η στολή καθιερώθηκε και ήταν ένας τρόπος να υποδηλωθεί το «δέσιμο» ανάμεσα στους εργαζόμενους. Από τότε και στο εξής ο Jobs αποφάσισε πως θέλει να ακολουθήσει αυτή τη λογική και γι αυτό το λόγο συναντήθηκε με τον σχεδιαστή που υπέγραφε τη στολή της Sony, Ισέι Μιγιάκε. Έφτιαξαν μαζί κάποια δείγματα αλλά όταν το πρότεινε στην Apple δεν είχε την κατάλληλη αποδοχή η πρόταση του και γι αυτό ποτέ δεν έγινε πράξη. Ο ίδιος όμως ήθελε να έχει ένα σήμα κατατεθέν και γι αυτό ζήτησε από τον προσωπικό φίλο του –πλέον- Μιγιάκε να του κάνει μερικά από εκείνα τα μαύρα ζιβάγκο και εκείνος του έκανε καμιά εκατοστή. Όπως ο ίδιος λέει στη βιογραφία του «Ήταν αρκετά για μια ολόκληρη ζωή».

Ένα δεύτερο μυστήριο που υπάρχει γύρω από τον Steve Jobs είναι το ίδιο το λογότυπου που επέλεξε για την Apple. Ένα μήλο, δαγκωμένο! Γιατί όμως επιλέχθηκε αυτό;

Το λογοτύπο λοιπόν, όπως υποστηρίζουν κάποιοι εμπνεύστηκε από την ιστορία του Αlan Turing, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή. Ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας αυτοκτόνησε το 1954, χωρίς να έχει αναγνωριστεί για τη δουλειά του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φυλακή εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Ο  Turing έκανε μία ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και το έφαγε. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε το δαγκωμένο μήλο ως λογότυπο.

Βεβαίως υπάρχει και μία ακόμα θεωρία, ότι ο Steve Jobs ήθελε πάρα πολύ το μήλο να είναι το λογότυπο της εταιρίας του αλλά επειδή έμοιαζε πολύ με κεράσι επέλεξε να προσθέσει τη δαγκωματιά.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου