Newsroom

Newsroom

Σταθάκης: Πολύ σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί των capital controls

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί των τραπεζικών κεφαλαίων, αφού γίνονται διαρκώς βήματα για τη χαλάρωση των

155c8a3e224ece 2

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί των τραπεζικών κεφαλαίων, αφού γίνονται διαρκώς βήματα για τη χαλάρωση των capital controls.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ διευκρίνισε ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται σε συνάρτηση με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι απετράπη τόσο ο κίνδυνος πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όσο και η διαχείριση των εταιρικών δανείων από παράλληλο τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι από την 1η Αυγούστου παρατηρείται πολύ υψηλή απορρόφηση, η οποία δεν πρέπει να ανακοπεί λόγω των εκλογών.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2016.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη