Στα πέναλτι με τον Νεϊμάρ πήρε η Βραζιλία τη "ρεβάνς" και το χρυσό μετάλλιο από τη Γερμανία (βίντεο)

Η Βραζιλία κέρδισε 5-4 τη Γερμανία στα πέναλτι στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο και κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση και, μάλιστα μέσα την έδρα της, όπου έχασε δύο φορές ως διοργανώτρια το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950 και το 2014.

57b963521dc52408028b4585

«Έσπασε» τη σχετική «κατάρα» που την «κυνηγούσε» και πήρε τη «ρεβάνς» για την ντροπή του 1-7 από τα “πάντσερ” στα ημιτελικά του Μουντιάλ πριν δύο χρόνια.

Ο Νεϊμάρ ήταν ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής της για τη «σελεσάο», αφού ευστόχησε στο νικηφόρο πέναλτι και είχε ανοίξει το σκορ στο 17′ με το καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ. Για τη Γερμανία, είχε ισοφαρίσει ο Μέγερ στο 59΄με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πάντως, οι παίκτες του Ροτζέριο Μιχάλε ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και, εκτός της φάσης του δοκαριού των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους. Αντίθετα, πίεσαν, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Χορν και δικαιώθηκαν στην απόκρουση του Ουέβερτον στην εκτέλεση του Πέντερσεν. 

>

>

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…