Newsroom

Newsroom

Στα μαλακά ο Μένιος Φουρθιώτης για τις επιθέσεις στο σπίτι του-Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μένιο Φουρθιώτη για δύο αδικήματα, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

fourthiotis 0

Σε ποινή 26 μηνών με αναστολή καταδίκασε τον Μένιο Φουρθιώτη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς τον έκρινε ένοχο για τις “σκηνοθετημένες” από τον ιδιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιθέσεις στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021. Το δικαστήριο τον αθώωσε για τα αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας εκβίασης, ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένης φθοράς.

Ένοχοι οι συγκατηγορούμενοί του

Ως προς τους συγκατηγορούμενους του, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών και 29 μηνών στον καθένα, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, αθωώθηκαν ομόφωνα για τα λοιπά αδικήματα, όπως πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, ενώ αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία (4-3) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αντίστοιχα.

Τέλος αθωώθηκε και ο τέταρτος κατηγορούμενος για αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…