Σπύρος Μπιμπίλας για φωτιές: «Η σημερινή κυβέρνηση πώς να κατηγορήσει την προηγουμένη αφού ήταν η ίδια»

«Η πίεση προς την κυβέρνηση θα είναι ασφυκτική ώστε κάποτε να πάψουμε να αδρανούμε περιμένοντας το μοιραίο» ανέφερε σε ανάρτησή του

μπιμπιλας3 1

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις τεράστιες πυρκαγιές στις οποίες έγιναν στάχτη πάνω από 1.200.000 στρέμματα, με τον Έβρο να καίγεται για 13η μέρα και την καταστροφή πλέον να είναι ανυπολόγιστη.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram φωτογραφίες από το μπαλκόνι του σπιτιού του όπου φαίνεται ο καπνός από την φωτιά στην Πάρνηθα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα έχουν συμβεί.

«Αυτή είναι η απογοητευτική εικόνα από την βεράντα του σπιτιού μου.. Και η Πάρνηθα μέσα στην Αθήνα και στην πολύπαθη Αττική για πολλοστή φορά καίγεται. Χάνονται το περιβάλλον, οι περιουσίες, τα ζώα και πιθανόν όπως απευχόμεθα άνθρωποι.

Χάνεται η ζωή μας και το μέλλον μας κι είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι που δεν προβλέψαμε , δεν φροντίσαμε , δεν πήραμε μαθήματα. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί τέτοιο κακό.. Γιατί δε ζητάει βοήθεια από την διεθνή κοινότητα;», αναρωτήθηκε

«2η μέρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα.. Απογοητευτική η εικόνα από όσους μένουμε σε υψηλά κτίρια να βλέπουμε την Ακρόπολη μας εν μέσω χαώδους καπνού.. Το μέλλον μας χάνεται.. Αν δεν μπουν αυστηρές ποινές σε αυτούς που ευθύνονται για εμπρησμούς, αν κάποιες από τις πυρκαγιές οφείλονται σε αυτούς, τότε το μέλλον είναι ζοφερό. Η Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη αποτεφρώνεται.. Μαζί χάνονται και συνάνθρωποι μας.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την ζωή κανενός ακόμα κι αν είναι ανάμεσα σε αυτούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από την μιζέρια της φτώχειας και των πολέμων. Οι φωνές που ακούγονται τελευταία μόνο ντροπή μπορεί να προκαλούν για την φιλεύσπλαχνη πατρίδα μας.

Η πίεση προς την κυβέρνηση θα είναι ασφυκτική ώστε κάποτε να πάψουμε να αδρανούμε περιμένοντας το μοιραίο», τόνισε σε άλλη ανάρτηση ο ηθοποιός και βουλευτής.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» δήλωσε ότι: «Βίωσα πάρα πολύ άσχημα τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Δεν είναι μόνο το ότι βλέπω από το σπίτι μου κατευθείαν την Πάρνηθα και ερχόταν και ο καπνός επάνω μας. Σκέφτομαι πόσες περιουσίες χάνονται, πόσο απροετοίμαστοι είμαστε, πόσο φταίνε όλες οι κυβερνήσεις… Γιατί το να λέει ο ένας στον άλλον «εσύ φταις» είναι ανόητο όταν φταίνε όλοι ανεξαιρέτως.

Γιατί ποτέ κανείς δεν νοιάζεται όπως πρέπει για να προβλέψει πως δεν θα γίνει τόσο μεγάλο κακό» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε: «Αναπόφευκτες είναι οι πυρκαγιές, όπως βλέπουμε σε όλη τη γη, αλλά το ζήτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε και πόσο προετοιμαζόμαστε για αυτό αφού έχουν συμβεί τραγικά πράγματα.

Ενώ σε μία ακόμα ανάρτησή του σχετικά με τις φωτιές μόλις χθες ο Σπύρος Μπιμπίλας, ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από το καμένο, πλέον, δάσος της Δαδιάς, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο, να αφυπνίσει τους διαδικτυακούς του φίλους.
«Αυτή είναι η ντροπή μας…Ο Έβρος η ακριτική μας αγαπημένη περιοχή ολοκαύτωμα. Πόσο πρέπει να αισθανόμαστε όλοι την συνευθύνη για το ότι δεν προετοιμαστήκαμε για κάτι τόσο οδυνηρό. Η σημερινή κυβέρνηση πώς να κατηγορήσει την προηγουμένη αφού ήταν η ίδια! Ποτέ δεν θα βάλουμε μυαλό…
Το δάσος της Δαδιάς αυτός ο εθνικός δρυμός και πνεύμονας για την Ελλάδα στάχτη… Άνθρωποι απανθρακωθήκαν κι ένας ρατσιστικός απάνθρωπος λόγος άρχισε να ακούγεται από κάποιους κύκλους. Αθώα ζώα και πτηνά χάθηκαν άδικα.

Η χλωρίδα και η πανίδα δύσκολα ξαναγίνονται..Δύσκολες και ανησυχητικές μέρες μας περιμένουν. Χρειάζεται επαγρύπνηση για όλα», έγραψε χαρακτηριστικά.

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…