Newsroom

Newsroom

«Σούπερ Τρίτη»: Ο… παγκοσμίως άγνωστος τύπος που κέρδισε τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ηττήθηκε στην Αμερικανική Σαμόα από αντίπαλο που... δεν έχει πάει ποτέ στην Αμερικανική Σαμόα!

2024 03 06 075835

Αν και ο Τζο Μπάιντεν «σκούπισε» όλες τις πολιτείες όπου διεξάγονταν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές χθες «Σούπερ Τρίτη», μια… φτωχή και μόνη περιοχή του αντιστάθηκε: η αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, επέλεξε αντί γι’ αυτόν τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

Κατά στατιστικές προβολές και προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X (του πρώην Twitter) ο πολιτειολόγος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Λάρι Σαμπάτο. «Υ.Γ.: Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Τζέισον Πάλμερ.

Ο ίδιος ο Πάλμερ δήλωσε στο Associated Press: “Έμαθα ότι είχα κερδίσει επειδή το κινητό μου πήρε φωτιά από μηνύματα φίλων και στελεχών της καμπάνιας μου”. Μάλιστα, ο Πάλμερ αποκάλυψε ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Αμερικανική Σαμόα και η εκστρατεία του πραγματοποιήθηκε μέσω Zoom.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι περίπου 40.000 κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…