Newsroom

Newsroom

SOS για 172 άλογα αγώνων που φιλοξενούνται στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο

Καλούνται να απομακρυνθούν έως τις 4 Μαρτίου - Απειλούνται και σκυλιά που σώθηκαν από πυρκαγιές και πλημμύρες και φιλοξενούνται στον χώρο

markopoulo 0

Έκκληση για τη διάσωση των 172 αλόγων αγώνων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία, οι εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, που θα περιέλθουν στο Δημόσιο, έχουν κλείσει και τα ζώα που διαβιούν εκεί θα πρέπει να απομακρυνθούν έως τις 4 Μαρτίου. Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για άλογα, αλλά και για σκυλιά που σώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες και φιλοξενούνται στον χώρο.

Η ομοσπονδία ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος για την ασφαλή μεταφορά των ζώων σε νέο, κατάλληλο προορισμό, καθώς και να ληφθεί μέριμνα για την άμεση δημιουργία νέας Ιππιατρικής Κλινικής, καθώς η κτηνιατρική κλινική για άλογα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου είναι η μοναδική που υπάρχει και εξυπηρετεί περιστατικά της Νοτίου Ελλάδας και όταν κλείσει δεν θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής βοήθειας για όλα αυτά τα ζώα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

“Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής έκλεισαν, και ότι τα ζώα που διαβιούν εκεί πρέπει να απομακρυνθούν έως τις 4 Μαρτίου, καθώς το ακίνητο περιέρχεται στο Κράτος.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και ανησυχούμε πολύ για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθούν όλα αυτά τα ζώα μέσα σε μόλις 30 ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες των 172 αλόγων αγώνων που φιλοξενούνται στους χώρους δεν προλαβαίνουν να αναζητήσουν νέο χώρο φιλοξενίας εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Επίσης, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Dog’s Voice, η οργάνωση που φιλοξενεί σκυλιά που έσωσε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Για όλα τα φιλοξενούμενα ζώα χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και παροχής των κατάλληλων συνθηκών ευζωίας στη νέα τους κατοικία.

Παρακαλούμε όπως η προθεσμία απομάκρυνσης όλων των ζώων διαμορφωθεί με γνώμονα την ευζωία των ζώων και την ασφαλή μεταφορά τους σε νέο κατάλληλο προορισμό.

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή σας στην Κτηνιατρική Κλινική για άλογα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου. Η Κλινική αυτή είναι η μοναδική που υπάρχει και εξυπηρετεί περιστατικά της Νοτίου Ελλάδας. Όταν θα κλείσει, δεν θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής βοήθειας για όλα αυτά τα ζώα.

Παρακαλούμε, όπως ληφθεί μέριμνα για την άμεση δημιουργία νέας Ιππιατρικής Κλινικής, η οποία θα συνεχίζει να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα και θα εξυπηρετεί ιππιατρικά περιστατικά από όλη την Νότιο Ελλάδα”.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…