Newsroom

Newsroom

Σολομοί σχεδόν ψήθηκαν ζωντανοί μέσα στο νερό εν μέσω καύσωνα – «Έσκασε» το δέρμα τους (video)

Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει τους κόκκινους σολομούς να έχουν σχεδόν ακινητοποιηθεί από τη ζέστη ενώ «σκάει» το δέρμα τους 

solomoi

Σοκάρει το βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα που «χτύπησε» τον Καναδά και τις βορειοδυτικές ΗΠΑ, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους ανθρώπων αλλά και καταστροφή της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής.

Την ώρα που η θερμοκρασία στον πλανήτη σκαρφαλώνει επικίνδυνα σε δυσθεώρητα ύψη, οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ συγκλονίζουν.

Σολομοί στον ποταμό Κολούμπια βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε πρωτόγνωρες θερμοκρασίες νερού, με αποτέλεσμα το δέρμα τους να «σκάσει» και να δημιουργηθούν κόκκινες εκδορές αι λευκοί μύκητες στο δέρμα τους μετά το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα που κατέγραψε το ανησυχητικό αυτό θέαμα.

Στο βίντεο φαίνεται ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπούν στον παραπόταμο, με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους – αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία. 

Όπως αναφέρει ο ίδος, το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καυτή ποτάμια περιοχή σαν από «φλεγόμενο κτίριο».

Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς κελσίου (70F), θερμοκρασία φονική για τα ψάρια.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών. «Η διαφορά είναι ότι για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν», σημειώνει.

Οι σολομοί στο βίντεο δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν στο ποτάμι και αναμένεται να πεθάνουν από ασθένειες και από το στρες που προκαλείται από τη ζέστη. Όπως αναφέρει ο Βαντενχόιβελ, είναι πρώιμο το όποιο συμπέρασμα για το πόσοι σολομοί πέθαναν ή θα αφανιστούν εξαιτίας των υπερβολικά ζεστών υδάτων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη