O Μάλαμας απαντά στα «Όρκ» της τηλεόρασης: Τα δέντρα είναι ακριβώς όπως οι άνθρωποι (Video)

Με λίγες λέξεις ο Σωκράτης Μάλαμας αποδόμησε πλήρως το μακάβριο αφήγημα... «μα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές».

242122810 1108361753032740 8233106466311844495 n

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δέντρα …γιατί άκουγα κάτι ανοησίες μέσα στις πυρκαγιές», είπε ο Σωκράτης Μάλαμας σε πρόσφατη συναυλία του, αναφερόμενος στο αφήγημα που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση ΝΔ, ότι «τουλάχιστον δε θρηνήσαμε θύματα».

Τι είπε ο Μάλαμας στη διάρκεια συναυλίας – για τις φωτιές και την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δέντρα …τα πεύκα, γιατί άκουγα κάτι ανοησίες μέσα στις πυρκαγιές…έβγαιναν διάφοροι…αυτά τα «Όρκ» να πούμε της τηλεόρασης και λέγανε, «δεν θρηνήσαμε θύματα» και εκατομμύρια δέντρα πήγαν αδιάβαστα, ζώα, έντομα, πουλιά..», είπε ο Μάλαμας την ώρα της συναυλίας στο Δημοτικό πάρκο – Κολυμβητήριο Ραφήνας που έγινε την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου. «Αυτοί οι ακατονόμαστοι, που μας πληροφορούν για το τι ακριβώς μας συμβαίνει, δηλαδή σκατά…», συνεχίζει.

«Τα δέντρα είναι ακριβώς όπως εμείς, ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τα δέντρα έχουν το ίδιο ενεργειακό κέλυφος την ίδια ενέργεια», πρόσθεσε ο γνωστός καλλιτέχνης. 

Βίντεο

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά το κάψιμο εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρκετά απεγνωσμένος ώστε να υπερασπιστεί την πολιτική διαχείρισής τους, προσφεύγοντας στη γνωστή πλέον ατάκα – μνημείο, αισχρής τυμβωρυχίας, «Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα». Υπενθυμίζουμε πως κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, είχε αφιερώσει μερικά λεπτά στην ανάγνωση μιας πραγματικά ανατριχιαστικής επιστολής της κόρης ενός από τα θύματα στο Μάτι, ομιλία την οποία είχε κορυφώσει με την παραπάνω σοκαριστική φράση.

Και αν ακόμη τα είχε κάνει όλα τέλεια και αν ακόμη ο κρατικός μηχανισμός είχε ανταποκριθεί πλήρως, πάλι θα έπρεπε να είναι ταπεινός ο Κυριάκος. Όμως κάηκαν πάνω από 1.200.000 στρέμματα. Κι αντί να μιλήσει με τη συναίσθηση του τι συνέβη, πόση δυστυχία και πόσος πόνος πλάκωσαν ξαφνικά τον κόσμο, εκείνος ψυχρός κι αγέρωχος έλεγε τις δικές του φλυαρίες και ανούσιες δικαιολογίες.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη