Σκουρλέτης: "Θα κάνουμε πρόταση για επίτροπο και διοικητή της ΤτΕ"

«Δεν αρνούμαι την ανάγκη συναινέσεων για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του…

panos skoyrletis 2

«Δεν αρνούμαι την ανάγκη συναινέσεων για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA. 

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Περιμέναμε από την κυβέρνηση να καλέσει τα κόμματα σε διαβούλευση για τον διοικητή της Ελλάδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέθετε προτάσεις για πρόσωπα αν μας καλούσε η κυβέρνηση». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να ρωτήσει το ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για την επιλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επειδή ηττήθηκε στις ευρωεκλογές. 

Ξεκαθάρισε όμως ότι παρά τη διάθεση συνεργασίας για τον Έλληνα Επίτροπο και τον διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ίδια θέση και όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί, όπως είπε, “είναι άλλη η θέση μας”.  “Δεν αρνούμαι την ανάγκη συναινέσεων για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΠτΔ προκύπτει από την Βουλή αλλά οι συσχετισμοί δεν είναι πραγματικοί”, επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Οι δηλώσεις αυτές του Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσαν την έκπληξη του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είπε ότι είναι πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τέτοιο θέμα. Το κλίμα λίγο αργότερα πυροδοτήθηκε αφού ο κ. Σκουρλέτης άρχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της επιλογές. 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη