Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς πήγε και ήρθε με άδεια χέρια

«Κατώτερος των προσδοκιών τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει» εμφανίστηκε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως σχολίασε στην πρωινή…

skourletis 0

«Κατώτερος των προσδοκιών τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει» εμφανίστηκε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως σχολίασε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απόλυτα σαφείς σε ένα σημείο: «Η μεν κα Μέρκελ είπε ότι τα πράγματα θα κινηθούν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς είπε, με λίγο διαφορετικές φράσεις, ακριβώς το ίδιο. Θα κινηθούμε εντός του πλαισίου του μνημονιακού προγράμματος. Δεν ακούστηκε τίποτα για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, τέθηκαν σε ένα αόριστο απώτερο μέλλον όταν θα έρθει η ανάπτυξη που θα μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα «καλύτερα». Ανέφερε ως επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Αν είναι δυνατόν, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου να θεωρείται το όπλο για τον έλεγχο, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, του χρέους και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων το οποίο έχει φανεί ότι από μόνο του μπορεί να σημαίνει και λιτότητα και μεγαλύτερη ύφεση».

Κατά την εκτίμηση του κ. Σκουρλέτη, ο πρωθυπουργός «πήγε και ήρθε με άδεια χέρια».

Αναφορικά με τις επίμαχες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί απόσυρσης των καταθέσεών του σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Πρόκειται περί συγκεκριμένου σχεδίου, επίσημα από τη ΝΔ. Αντιλαμβανόμενη ότι δεν έχει κανένα άλλο πια επιχείρημα, αντιλαμβανόμενη ότι το έδαφος υποχωρεί πια κάτω από τα πόδια της, τι να κάνει; Να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Σε αυτό μόνο ελπίζει. Είναι τυχοδιωκτικό αυτό; Είναι επιζήμιο για τις τράπεζες; Εκθέτει τη χώρα; Θα έπρεπε ο εισαγγελέας να επέμβει; Οφείλει η Τράπεζα της Ελλάδας να πάρει θέση; Όλα αυτά θα έπρεπε να συμβούν. Αλλά αυτή είναι η αδίστακτη πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Και η κα Ασημακοπούλου μας είπε ακριβώς το ίδιο με άλλα λόγια. Τελειώνω λέγοντας το εξής: Αυτό έπιασε το 2012. Τώρα πια ο κόσμος δεν «μασάει», δεν τρομοκρατείται. Ο κόσμος θα κρίνει με βάση προγράμματα, επιχειρήματα, την εμπειρία του, τις αγωνίες του, τα προβλήματά του».

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…