Newsroom

Newsroom

Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στους απεργούς

Με τρεις σκληρές παρεμβάσεις που θα περιληφθούν σε επείγουσα εγκύκλιο απάντησε η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Οπως…

sko

Με τρεις σκληρές παρεμβάσεις που θα περιληφθούν σε επείγουσα εγκύκλιο απάντησε η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Οπως ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, η κυβέρνηση επικαλούμενη τους σοβαρούς υγειονομικούς λόγους που πλέον συντρέχουν αποφάσισε ύστερα και από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις της με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα εξής:
1. Να μην καταβληθεί ο μισθός στο προσωπικό που απεργεί, ή κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τους Εργαζομένους στην ΕΣΔΚΝΑ και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.
2. Οι δήμαρχοι καλούνται να αξιοποιήσουν δυνατότητα του νόμου και με σχετική πλέον πλειοψηφία στα δημοτικά τους συμβούλια να αναθέτουν σε ιδιώτες τις μπορούν υπηρεσίες μεταφοράς και συλλογής απορριμάτων καθώς και τις υπηρεσίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοσίων κτιρίων.
3. Σε συνεργασία με το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΧΥΤΑ Φυλής και Μάυροράχης,
Τέλος από την κυβερνητική φαρέτρα δεν έχει ακόμη αποσυρθεί – εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί – η πλήρης αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου κάτι που πρακτικά σημαίνει κατάργηση οργανικών θέσεων και πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
Σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας
1. Για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, ακολουθείται η διαδικασία για τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, που προβλέπεται στις διατάξεις του π.δ. 60/2007 (Α΄ 64), σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 209 και 273 του Κ.Δ.Κ. (ν. 3463/2006).
Με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου και καθορίζονται, ιδίως, το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται.
2. Συμβάσεις που έχουν καταρτισθεί από δήμους, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, με τις οποίες έχει ανατεθεί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και η αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων, θεωρούνται νόμιμες μέχρι τη λήξη τους.
http://www.ethnos.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως