Σκληρή απάντηση από φοιτητές κατά της κυβέρνησης για την «μαφία της Πολυτεχνειούπολης»

Την δική τους απάντηση έδωσαν οι φοιτητές για το «φιάσκο» με τη φύλαξη της φοιτητικής εστίας από την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδειάζοντας επί της ουσίας την κυβέρνηση και το αφήγημά της περί νόμου και τάξης.

astynomia panipistimioypoli

«Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, προσθέτοντας : «Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες».

Οι φοιτητές όμως του ΕΚΠΑ μιλώντας στο Mega, άδειασαν με αποστομωτική απάντηση την κυβέρνηση και το αφήγημά της περί νόμου και τάξης.

«Από το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ πουλάει το παραμύθι ότι στα πανεπιστήμιά μας μπαίνει η ασφάλεια. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι το 2019 και έπειτα μπήκε η μαφία και συγκεκριμένα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου. Απ’ ό,τι φαίνεται, και με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες αυτή η εγκληματική οργάνωση, η σπείρα ξεκίνησε να δρα στις φοιτητικές εστίες από το 2019. Επειδή όμως ρωτάτε αν το ξέρανε οι φοιτητές να σας πω ότι ο 3ος, ο 4ος όροφος και το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας. Οι σωλήνες στάζουν νερά.

Τι θέλω να πω; Σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εξαιτίας της κυβέρνησης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προφανώς, όπως και στο κέντρο τη Αθήνας, μπορεί να αναπτυχθεί εγκληματική δράση. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας είπε πριν από δύο ημέρες είπε ότι την ευθύνη αποκλειστικά την έχει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε για το «ποιοι πρέπει να προστατεύουν τα Πανεπιστήμια», σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αναμφίβολα όταν πραγματοποιείται έγκλημα, όπως προβλεπόταν και στο προηγούμενο καθεστώς του ασύλου, η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει… Η φύλαξη των Πανεπιστημίων μέχρι και το 2013 οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απέλυσε 1.000 φύλακες από όλα τα Πανεπιστήμια ήταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση».

«Προφανώς μπορεί να υπάρχει σώμα φύλαξης που θα λογοδοτεί στην πρυτανεία, γιατί δεν έχει θέσει στα πανεπιστήμια η αστυνομία. Έρχεται να επιτελέσει άλλο στόχο και έχουμε δει τις παρεμβάσεις της στο ΑΠΘ με ανοιχτά κεφάλια φοιτητών, κρότου λάμψης στα κεφάλια φοιτητών και φοιτητές στα νοσοκομεία αντί για τα αμφιθέατρα».

 

 

Αργότερα τον λόγο πήρε ο γνωστός πια συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας και είπε για τον «Μίτο της Αριάδνης», την ανάγκη και επιχειρήσεων σ’ άλλα Πανεπιστήμια κι εξέφρασε την ενόχλησή του αναφορικά με τις καταγγελίες φοιτητών σχετικά με το… αναπόφευκτο γεγονός να «σπάσει» κι άλλες πόρτες των δωματίων των φοιτητών.

Αμέσως, πήρε πληρωμένη απάντηση από φοιτήτρια, που τόνισε με νόημα πως «η αστυνομία μπήκε και έσπασε τις πόρτες 50 φοιτητών, που διέμεναν στα σπίτια τους και κατοικούν εκεί. Παιδιά τα οποία έχουν μια θέση στις εστίες γιατί αυτή τη στιγμή με όλα τα νομοθετήματα και τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να στηρίξουν μόνοι τους ένα σπίτι, ούτε με την βοήθεια των δικών τους, ούτε καθόλου. Είχαν μια θέση στις εστίες και η αστυνομία μπήκε μέσα τους ξυλοκόπησε, τους αφαίρεσε με τη βία από τα σπίτια τους και μετά ήρθε να πουλήσει το αφήγημα ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι άνδρο ανομίας».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…