Newsroom

Newsroom

Σκέψη για φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές για να διασωθούν οι συντάξεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στα μεγάλα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η…

vitsas 8

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στα μεγάλα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της να λύσει, ανάμεσα σε άλλα, και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Ο ίδιος, μάλιστα, αποκάλυψε σκέψεις για φόρο στο Χρηματιστήριο που θα δώσει πόρους για τη στήριξη των ταμείων.

«Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί αύριο το πρωί. Εξετάζουμε την επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι μια σκέψη για τη λύση του ασφαλιστικού. Είναι στο τραπέζι ο φόρος στο Χρηματιστήριο».

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν είναι κάτι το ευχάριστο, όμως σημείωσε πως επιδιώκεται η συνεχής διαπραγμάτευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Παίρνουμε μια σειρά μέτρα, αλλά το σχέδιό μας είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ευαισθησία επειδή παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Είμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης».