Newsroom

Newsroom

Σκέψεις για μίνι lockdown στη Λέσβο – Δεκάδες κρούσματα καθημερινά

Ανεμβολίαστοι σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του νησιού - Πολλά τα κρούσματα στα σχολεία

5449964

“Κόκκινος” συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς δεκάδες είναι καθημερινά τα κρούσματα που εντοπίζονται στο νησί, με πολλά από αυτά να εντοπίζονται σε σχολεία.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης έκανε λόγο για 70 κρούσματα τη μέρα κατά μέσο όρο, ενώ ο Πανάγος Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, τόνισε ότι είναι πολλά τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο παρουσιάζεται αυτή η κατάσταση στο νησί, ο κ. Κουφέλος έκανε λόγο για ένα ποσοστό μελών του κινήματος των αντιεμβολιαστών, ενώ πρόσθεσε: “Τα υπόλοιπα νησιά έχουν την κουλτούρα, γιατί είναι καθαρά θέμα κουλτούρας, στο να προσέχουν και να κάνουν τον εμβολιασμό. Η Χίος είναι ‘λευκή’ στον επιδημιολογικό χάρτη γιατί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν το 90% του πληθυσμού. Στη Λέσβο κινούμαστε γύρω στο 50-55%“.

Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση της προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, λόγω και της ανησυχίας για την Όμικρον, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για ένα “μίνι lockdown” στη Λέσβο, απάντησε: “Εξετάζεται και αυτή η περίπτωση. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τον ΕΟΔΥ. Λογικά, αν συνεχίσει ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξάνεται αντί να μειώνεται, εννοείται ότι θα προχωρήσουμε σε μινι lockdown“.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη