Σκάνδαλο Predator: Αποκαλύπτεται η εξαγωγή του λογισμικού σε Ουκρανία, Μαδαγασκάρη και Σουδάν

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία, σχετικά με την εξαγωγή του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης Predator, από την κυβέρνηση Μητσοτάκης προς τρίτες χώρες.

D 04 09 PREDATOR 1024x636 1

Το ζήτημα της αδειοδότησης των εξαγωγών του παράνομου λογισμικού Predator, προς τρίτες χώρες, μέσω της Ελλάδας, με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνει στο φως σήμερα το ρεπορτάζ του Inside Story.

Συγκεκριμένα, το Inside Story αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται όλοι οι μέχρι τώρα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αδειοδότηση εξαγωγών κατασκοπευτικού λογισμικού στα αυταρχικά καθεστώτα του Σουδάν και της Μαδαγασκάρης, καθώς και στην Ουκρανία, με εξαγωγείς τις εταιρείες Krikel και Intellexa, αλλά και η κινητικότητα στο ΥΠΕΞ τον καιρό των πρώτων αποκαλύψεων, ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει τα στοιχεία αυτά από τα όργανα της Κομισιόν, καταδεικνύουν το modus operandi της ελληνικής κυβέρνησης.

Η έρευνα που ξεκίνησε στο ΥΠΕΞ τον Νοέμβριο του 2022 για τις εξαγωγές κατασκοπευτικού λογισμικού σε τρίτες χώρες έχει ολοκληρωθεί ήδη από την αρχή του έτους και πως η κυβέρνηση ψεύδεται καταφανέστατα στην Κομισιόν, καθώς σε εσωτερική τους επικοινωνία της απαντά ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Επίσης, αναδεικνύονται «ελλείψεις» στην εσωτερική έρευνα του ΥΠΕΞ, αφού ο τότε υπεύθυνος για τις σχετικές αδειοδοτήσεις εξαγωγών σε χώρες με αρκετά φτωχό σκορ στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Μπαγκλαντές, Σουδάν), Γιάννης Σμυρλής, δεν εξετάστηκε, για άγνωστους λόγους.

Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση Β6 (Διεύθυνση Πολυμερών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών), η οποία έχει εγκρίνει –με υπογραφή Σμυρλή– τις αιτήσεις των Intellexa και Krikel για την εξαγωγή προϊόντων κατασκοπευτικού λογισμικού, που υποβλήθηκαν (κάποιες σε συνεργασία) από κοινή υπάλληλο του Γ. Λαβράνου και του Φ. Μπίτζιου.

Με λίγα λόγια, Intellexa, Krikel, Φέλιξ Μπίτζιος και φυσικά η κυβέρνηση, μέσω του έμπιστου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιάννη Σμυρλή, πρώην Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών και νυν αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σμυρλής, λίγο μετά την άρον άρον απομάκρυνσή του όταν, τον περασμένο χειμώνα, από «αφέλεια» του παραδέχθηκε το σκέλος των αδειοδοτήσεων, ορίστηκε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών.

Πηγή: insidestory.gr

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…