Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Ο Γεραπετρίτης αδειάζει τον Οικονόμου και δηλώνει ανήξερος (Ηχητικό)

O Γιώργος Γεραπετρίτης βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι που χάραξε ο Πρωθυπουργός και διαψεύδει τον Γιάννη Οικονόμου - Οι αντικρουόμενες δηλώσεις δείχνουν το κυβερνητικό αλαλούμ.

Σοβαρές ενδείξεις πλήρους αποσυντονισμού παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Κανείς δεν ξέρει του λόγους που παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά…τον επέπληξαν που δεν πήγε να ενημερωθεί» – Με αυτό τον τρόπο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, άδειασε μεγαλοπρεπώς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τα ωμά ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προσπάθεια της τελευταίας, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

O Γεραπετρίτης βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι που χάραξε ο Πρωθυπουργός και διαψεύδει τον Οικονόμου

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, που δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντήσει ευθέως για ποιο λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας την Δευτέρα στον ΣΚΑΪ 100,3 δήλωσε -στο πνεύμα του Μητσοτάκη- άσχετος,  και ανήξερος για τις υποκλοπές, προσθέτοντας πως κανείς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δε γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση αποτελεί ευθεία διάψευση των όσων είχε δηλώσει προ ημερών ο κ. Οικονόμου πως «Η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», καθώς ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ουσιαστικά παντελώς αναρμόδιος, αφού ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία γνώση του επίμαχου ζητήματος.

Επί της ουσίας, στα μισόλογα που ψέλλισε σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης ήταν πως «η ΕΥΠ λειτουργεί μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι στεγανό» παραδεχόμενος πως «υπάρχει ένα έλλειμα λογοδοσίας και διαφάνειας στην ΕΥΠ» το οποίο όμως «σε κάποιο μέτρο είναι, η αναγκαία συνθήκη, που κάνει την υπηρεσία να επιτύχει κάποια αποτελέσματα».

Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε στο ότι η παρακολούθηση του πολιτικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι συνταγματική αφού «δεν εξαιρείται κανείς από το Σύνταγμα».

Είπε μάλιστα πως «για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη παρακολούθηση», υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να γίνεται «χωρίς επαρκείς ενδείξεις, πολλώ δε μάλλον πολιτικού προσώπου».

Στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε ότι υπάρχει «αστοχία και εσφαλμένη στάθμιση των λόγων που οδήγησαν στην παρακολούθηση». «Σε μία τέτοια παρακολούθηση, τα φίλτρα οφείλουν να είναι πολύ αυστηρά» ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Ακούστε το ηχητικό:

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση Γεραπετρίτη έρχεται στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου πάσχισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώστε να αποφύγει να απαντήσει σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, υπό την ψευδεπίγραφη δικαιολογία πως η κυβέρνηση «έχει δώσει εξαντλητικές εξηγήσεις».