Newsroom

Newsroom

Σινεμά με τον Φρόυντ: "Miss Violence" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο Σινεμά με τον Φρόυντ ο οποίος φέτος πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

5a620f7f1dc524374b8b4568

Στις 12.00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία ”Miss Violence” (2013) του Αλέξανδρου Αβρανά. 

Συζητούν ο σκηνοθέτης Α. Αβρανάς και ο ψυχαναλυτής Δ. Τζάκσον. Προλογίζει η Μ. Παραδείση, αναπληρώτρια καθηγήτρια και ιστορικός κινηματογράφου, και συντονίζει η Δέσποινα Εμπέογλου. 

Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τον Αργυρό Λέοντα (Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας) και το πρώτο Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Θέμης Πάνου). 

Είσοδος: 7 ευρώ.   

Υπόθεση του έργου: 

Tην ημέρα των γενεθλίων της, η εντεκάχρονη Αγγελική πηδάει από το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό με ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη της. Η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να εξιχνιάσουν τον λόγο της πιθανής αυτοκτονίας. Η οικογένεια όμως υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα.

Ποιο μυστικό πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική;Γιατί η οικογένεια επιμένει να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της;

Αυτές είναι οι απαντήσεις που αναζητά η κοινωνική πρόνοια, όταν τους επισκέπτεται στο άψογα τακτοποιημένο τους σπίτι. Ο πατέρας έχει φροντίσει να μη λείπει τίποτα. Όλα βρίσκονται στη θέση τους. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει. Όμως ο καλογυαλισμένος κόσμος της οικογένειας θα θρυμματιστεί σταδιακά και όλοι θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που για χρόνια έκρυβαν ή που δεν άντεχαν να δουν.

Η υπόθεση του έργου εκφράζει την ενδο-οικογενειακή βία, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη σύγχρονη Ελλάδα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας, όπου ο πατέρας -μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία της δεύτερης κόρης του την ημέρα των ενδέκατων γενεθλίων της- κρατάει τα ηνία με σθένος, αποφασιστικότητα και σιδερένια πυγμή. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση για το θεατή, καθώς όμως το σενάριο εκτυλίσσεται ο Αβρανάς παρουσιάζει σταδιακά το φοβερό μυστικό που κρύβει η φαινομενικά αγγελική φυσιογνωμία του ηθοποιού , που τελικά υποδύεται έναν κτηνώδη εξουσιαστή.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…