Newsroom

Newsroom

Σήμερα το ραντεβού Σαμαρά-τρόικας

Σήμερα στις 19:00 θα συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της Τρόικας, αφού η προγραμματισμένη για χθες Τρίτη συνάντησή…

troika1

Σήμερα στις 19:00 θα συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της Τρόικας, αφού η προγραμματισμένη για χθες Τρίτη συνάντησή τους ανεβλήθη.

«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επανέλαβε ότι «υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμα ανοιχτά».

Στο μεταξύ, η τρόικα ανακάλυψε και νέα προβλήματα, όπως είναι ο κίνδυνος αύξησης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, οι ελλιπείς έλεγχοι των δημοσιονομικών επιδόσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εξέφρασε προβληματισμό και για τις επιπτώσεις στις τράπεζες μιας ρύθμισης των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το ζήτημα των απολύσεων παρέμεινε και χθες κεντρικό θέμα συζήτησης των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα ζήτησε τον περιορισμό του δημοσίου τομέα.