Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στη σκιά εθνικών εκλογών και καταγγελίας της ΠΚΣ για απόπειρα νοθείας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στη σκιά των εθνικών εκλογών οι φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα

5602124

Ημέρα εκλογών για τη φοιτητική κοινότητα της χώρας, με τις κάλπες που έχουν στηθεί στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας να έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί.

Οι φετινές εκλογές διεξάγονται στη «σκιά» των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ έχει προηγηθεί μία σειρά από γεγονότα τα οποία κινητοποίησαν δυναμικά τους νέους της χώρας, όπως το δυστύχημα στα Τέμπη, η πολιτική άγριας καταστολής αλλά και η απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία, η οποία τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την αποχή. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, εκφράζουν αισιοδοξία για διατήρηση της πρωτιάς την οποία κατέκτησαν πέρσι, ξεπερνώντας τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΚΣ έχει προχωρήσει σε καταγγελίες κατά της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, μιλώντας για σχέδιο νοθείας στις φετινές εκλογές.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ενεργοί και εγγεγραμμένοι στους καταλόγους σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη πάσο ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο. (Αυτό καθορίζεται από τον κάθε φοιτητικό σύλλογο.

Φοιτητές χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπονται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας τους στις Γραμματείες.

Η καταγγελία της ΠΚΣ για τη ΔΑΠ και το σχέδιο νοθείας στις φοιτητικές εκλογές

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΚΣ «μετεγγραφέντες» φοιτητές με πολλαπλά πάσο, προσπαθούν να ψηφίσουν σε διαφορετικές σχολές και άλλοι «επαγγελματίες φοιτητές» εμφανίζονται να ψηφίζουν μετά από υποτιθέμενες επιτυχίες σε κατατακτήριες εξετάσεις, ακόμη και αν είναι πάνω από 40 χρονών.

«Τόσο πολύ πονάει τη ΝΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η περσινή νίκη της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φοιτητικές εκλογές που προσπαθούν με όλα τα μέσα να αλλοιώσουν φέτος τη φωνή των φοιτητών;

Μηχανισμός νοθείας, εξαγοράς, βίας, αποκλεισμού άλλων παρατάξεων, ”μετεγγραφέντων” και ”κατατακτήριων” επαγγελματιών φοιτητών. Αυτή είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Δε θα τους περάσει! Τώρα είναι η ώρα των φοιτητών», αναφέρει μεταξύ άλλων η καταγγελία.

 

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη