Newsroom

Newsroom

Σήμερα ο ανασχηματισμός

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο…

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι επικοινώνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συζητούν το νέο κυβερνητικό σχήμα που είναι αναγκαίο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αλλά και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που θα δώσει το πλαίσιο της συνεργασίας τους από εδώ και στο εξής.

Στην «ονοματολογία» σχετικά με στελέχη της Ιπποκράτους που φέρονται ως υποψήφια προς υπουργοποίηση αναφέρονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση θα υπάρξουν και από την πλευρά της Ν.Δ. Στο προσκήνιο για ενδεχόμενη υπουργοποίηση έχουν επανέλθει τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη.
Αμετακίνητοι θεωρούνται ο Γιάννης Στουρνάρας από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σπάσιμο του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και ο διαχωρισμός του υπουργείου Παιδείας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο επίπεδο του νέου κυβερνητικού σχήματος, το καθοριστικό θα είναι αν θα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με θέση αντιπροέδρου και υπουργείο, όπως είθισται να γίνεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας στα ευρωπαϊκά κράτη.

Πάντως, ο χρόνος είναι περιορισμένος και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ορκιστεί μέχρι την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες. Την Παρασκευή αρχίζει και το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ.

Αντ. Σαμαράς: Εταίρος πλήρους ευθύνης ο Ευ. Βενιζέλος
«Η κυβέρνηση πράγματι δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά έμεινε όρθια και συνεχίζει με αποφασιστικότητα και πολύ καλύτερη συνεννόηση θέλω να ελπίζω», αναφέρει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
««Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως», συμπληρώνει.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την εκτίμησή του για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της κυβερνητικής κρίσης των τελευταίων ημερών.
«Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%», σημειώνει και σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σημαντικό ρόλο ενόψει του ανασχηματισμού.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης
«Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης», τονίζει από την πλευερά του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος.
Αναφέρει ακόμη ότι μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται και συμπληρώνει: «Η εθνική στρατηγική δεν αρκεί να επιβεβαιωθεί. Πρέπει να προσλάβει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet