Σημαντική τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τη ρευστότητα των τραπεζών

Τηλεδιάσκεψη για την παροχή ρευστότητας (ELA) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έχει σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής…

2305449

Τηλεδιάσκεψη για την παροχή ρευστότητας (ELA) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έχει σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Η τηλε-συνεδρίαση πραγματοποείται μια ημέρα μετά την απόρριψη από το Eurogroup του ελληνικού αιτήματος για παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο λήγει την Τρίτη. Σε κοινό ανακοινωθέν τους οι 18 υπουργοί Οικονομικών των εταίρων προειδοποίησαν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η απόφαση της ευρω-ομάδας σημαίνει πως εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το πρόγραμμα θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Το Σάββατο, ο κ. Ντράγκι συναντήθηκε με τον Γιάννη Δραγάσακη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για το τι ειπώθηκε. Μετά τη συνάντηση η ελληνική πλευρά δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Οι προθέσεις του κ. Ντράγκι παραμένουν άγνωστες, με την Ευρωτράπεζα να έχει επισημάνει πάμπολλες φορές πως δεν θέλει μη εκλεγμένοι κεντρικοί τραπεζίτες να λάβουν αποφάσεις που θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων. Η ΕΚΤ εχει συνεχίσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας στα ελληνικά ιδρύματα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.

Η στήριξη του Ευρωσυστήματος μέσω ELA ανέρχεται σε περίπου 89 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 118 δισεκ. από την ΕΚΤ.
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη