Newsroom

Newsroom

Σικελία: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 2.500 μεταναστών (Video)

Όλα τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν διατεθεί στην κοινή επιχείρηση Mare Nostrum, δεσμεύτηκαν για τη διάσωση… περίπου…

metanastes sikelia 6 6 2014

Όλα τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν διατεθεί στην κοινή επιχείρηση Mare Nostrum, δεσμεύτηκαν για τη διάσωση…

περίπου 2.500 μεταναστών που έφτασαν μαζικά στο κανάλι της Σικελίας, την Πέμπτη.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν με 17 σκάφη από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Η τεράστια επιχείρηση διάσωσης, ξεκίνησε χθες το απόγευμα, όταν αλιευτικό σκάφος από την Τυνησία, εντόπισε μια βάρκα σε κίνδυνο, περίπου 30 μίλια από τις ακτές της Λιβύης.

Δύο σκάφη της Ακτοφυλακής τη Λαμπεντζούζα έφτασαν στο σημείο, ενώ δεσμεύτηκε το φορτηγό πλοίο Maersk Regensburg (υπό σημαία του Χονγκ Κονγκ), που έπλεε στην περιοχή και περισυνέλλεξε 450 μετανάστες.

Το αμφίβιο σκάφος San Giorgio περισυνέλλεξε 998 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων 214 γυναικών και 157 ανηλίκων, που επέβαιναν σε 5 σκάφη, ενώ το περιπολικό σκάφος Orion, σε τρείς διαφορετικές επιχειρήσεις, η τελευταία εκ των οποίων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχει μετεπιβιβάσει από τα πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο πάνω από 400 μετανάστες. Οι αριθμοί είναι προσωρινοί.

Η φρεγάτα Scirocco, επίσης σε τρεις επιχειρήσεις, διέσωσε 206 μετανάστες, ενώ 94 άλλοι μεταφέρονται με το εμπορικό πλοίο Glory Tellus (υπό παναμαϊκή σημαία), στο Παλέρμο.

Η κορβέτα Sfinge διέσωσε 113 μετανάστες από σκάφος χθες και σήμερα ξεκίνησε νέα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για πάνω από 200 μετανάστες που επιβαίνουν σε άλλο σκάφος.

Το περιπολικό CP306 της Ακτοφυλακής παρενέβη για τη μετεπιβίβαση άλλων 450 μεταναστών 

Άλλοι 175 μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό Asso24 και μεταφέρθηκαν στο υπό σημαία Μολδαβίας μότορσιπ Jigawa.

Στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας, χθες το απόγευμα, η φρεγάτα Bergamini αποβίβασε 443 άτομα, αναμεσα στα οποία εντοπίστηκε και ο διακινητής.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…