Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας και αιφνιδίασε τον Μητσοτάκη: Κατέθεσε αίτημα συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Η πρώτη «μονομαχία» στη Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα… σεζόν ξεκίνησε στη Βουλή και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία. O πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του, αιφνιδίασε την αξ. αντιπολίτευση, καταθέτοντας αίτημα για συζήτηση σχετικά με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

57eb91e61dc524265c8b46c5

Τη μορφή επί παντός επιστητού αψιμαχίας έχει πάρει η συζήτηση για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής. Προαπαιτούμενα, τηλεοπτικές άδειες και διαπλοκή έχουν τεθεί μεταξύ άλλων από τους πολιτικούς αρχηγούς, με την Παιδεία να αποτελεί ένα πεδίο που αναδεικνύονται οι διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε στις 10.45 το πρωί και πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

«Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά»  

Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του, εντοπίζοντας την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το ζήτημα που μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες, δηλαδή αυτό των τηλεοπτικών αδειών, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία συζήτηση «ενώπιος – ενωπίω» για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει επί της ουσίας για όσα έθεσε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός, αναφορικά με όσα του καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. 

«Είπατε ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για την διαπλοκή να γίνει ειδική συζήτηση στη Βουλή. Κύριε Μητσοτάκη καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω, λοιπόν, αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση για διαπλοκή και διαφθορά . Δεν θα αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Θα απαντηθούν όλα εδώ μέσα στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε μετά χαράς την πρόκληση που του έθεσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για κυβερνητική πανωλεθρία κατά την προηγούμενη συζήτηση που είχε διεξαχθεί το Μάρτιο. Βέβαια, τότε είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια η επιλογή του να χρησιμοποιήσει σκίτσο του Αρκά ως απάντηση, όπως επίσης η αστοχία του στο σχόλιο που είχε κάνει για την ΕΡΤ.

«Τον Μάρτιο του 16 έγινε ξανά συζήτηση για τη διαπλοκή και υποστήκατε πανωλεθρία. Από τότε προστέθηκαν πολλά στο δημόσιο διάλογο. Καλογριτσας , Τράπεζα Αττικής, offshore Αυγής κλπ. Καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση που επί της ουσίας είναι αποδοχή της δίκης μας πρότασης για να τα πούμε όλα αυτά» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Τσίπρας: «Δεν μπορεί το μάθημα των θρησκευτικών να έχει ομολογιακό χαρακτήρα»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το λόγο του κάνοντας εκτενή αναφορά στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα.

«Το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα» τόνισε, προσθέτοντας τη φράση του Χέγκελ αναφορικά με τις αγελάδες που είναι όλες μαύρες στο σκοτάδι.

Το τρίγωνο της διαπλοκής τραπεζών, πολιτικών και ΜΜΕ βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα, ο οποίος αποκάλεσε ως υπερασπιστή αυτής της παθογένειας τη Νέα Δημοκρατία. «Τα κόμματα που μοίραζαν ασυλία στους εαυτούς για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι κουνούν το δάχτυλο για ηθικό πλεονέκτημα. Τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υποβρυχίων, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κ.α» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης είπε: «Αναμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίσουν το 3% ενώ για πρώτη φορά έχουμε μείωση της ανεργίας κατά 4 μονάδες. Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και το ζήτημα του χρέους είναι αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αναμένουμε θετική έκβαση και για αυτό ως το τέλος του έτους».

Για να σημειώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι σε όλα αυτά. «Χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης με απολύσεις, ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους» επισήμανε.

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση αυτή ως μεγάλη τομή, που αρκεί να συγκριθεί  με την αντίστοιχη διαδικασία για το ψηφιακό φάσμα. «Εμείς εξασφαλίσαμε 265 εκ. και εσείς 18 εκ. που συμμετείχε μόνο μία
εταιρεία, αποκλείσατε την ΕΡΤ και χαρίσατε όλο το ψηφιακό φάσμα στους
φίλους σας» συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις Δένδια που θέλουν τη ΝΔ να επιστρέφει αυτά τα έσοδα στους καναλάρχες.

Ξεκινώντας να απαντήσει στην ουσία του επίκαιρου ερωτήματος που έθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε την Παιδεία ως έναν θεσμό που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την συνεισφορά της στους αγώνες για την εκπαίδευση στη Δημοκρατία. «Αρκεί κανείς να θυμηθεί το Πολυτεχνείο» ανέφερε.

Έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «δεν είστε με την αξιοκρατία αλλά με την ευνοιοκρατία. Είστε υπέρ μιας
λογικής ιδιωτικοποίησης. Υποστηρίξατε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων
των καθηγητών των ιδιωτικών σχολείων», ενώ επισήμανε πως η ΝΔ δεν είναι με την αριστεία, αλλά με τον ελιτισμό.

Εν συνεχεία, παρέθεσε και το κυβερνητικό σκεπτικό για τις παρεμβάσεις στην Παιδεία, λέγοντας ότι «Επιλέξαμε να ρίξουμε βάρος στη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος, στο δημοτικό και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού από τα πάνω. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου και όλους και για όλες, δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό, ανθρωπιστικό».

Εξήρε το έργο του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, αναφέροντας πως «πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια άνοιξαν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές και με 6ώρο πρόγραμμα».

Σε αυτό το σημείο, άσκησε δριμεία κριτική στη δέσμευση που είχε πάρει η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου για μείωση των κονδυλίων που θα κατέληγαν στην Παιδεία, με τη χρηματοδότηση να φτάνει μόλις το 1,8% του ΑΕΠ. 

«Αντίθετα εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε τον προϋπολογισμό της Παιδείας στο 2,8 μέσα στο πρόγραμμα της πιο ήπιας μεν αλλά δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν είναι βέβαια υψηλό αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δική σας πολιτική του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου» σχολίασε και απηύθυνε ερώτημα προς την αξιωματική αντιπολίτευση: «Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;»

Για το ζήτημα που έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, σημείωσε πως «δεν μπορεί το μάθημα των θρησκευτικών να έχει ομολογιακό χαρακτήρα, σε καμιά χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Την ευθύνη για το περιεχόμενο της διδασκαλίας έχει το ΙΕΠ. Φέτος θα ξεκινήσουν τα νέα προγράμματα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και στο τέλος της χρονιάς θα συζητηθούν οι απόψεις όλων ώστε να φτιαχτούν τα νέα βιβλία». Και πρόσθεσε: «Συζητούμε σε πνεύμα σεβασμού και διακριτών ρόλο με την Εκκλησία».

Για το Γυμνάσιο και το Λύκειο επισήμανε ότι «αλλάζουμε τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου που είχε το σχολείο. Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να αγαπούν τη γνώση και τη μάθηση και όχι να δίνουν διαρκώς εξετάσεις», για να συμπληρώσει: «Συνεχίζουμε το διάλογο με στόχο να καταλήξουμε σε ένα σύστημα που θα οδηγεί στο Πανεπιστήμιο χωρίς την αγχωτική κρίση των Πανελλήνιων Εξετάσεων».

Για τους αιώνιους φοιτητές είπε ότι το ζήτημα δεν είναι να τους κόψεις, αλλά στόχο αποτελεί να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές.

«Τα κορυφαία πανεπιστήμια, παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους, είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση, ο ευρωπαϊσμός σας είναι κούφιος» είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι όσοι προβάλλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως πανάκεια, «έχουν αναρωτηθεί γιατί οι απόφοιτοί μας του κατασυκοφαντημένου δημόσιου πανεπιστημίου είναι περιζήτητοι παντού;»

«Δεν θέλουμε την κοινωνία του 1/3, την κοινωνία της ελίτ και των πληβείων. Θέλουμε μια κοινωνία καθολικής ευημερίας και ισότητας» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ απευθύνθηκε στα παιδιά με ένα απόφθεγμα του Χαλίλ Γκιμπράν, λέγοντας: «η ζωή προχωρά μπροστά, δεν μένει στο χθες».


 Μητσοτάκης: «Δεν έρχεστε ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος»  

Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Φαίνεται πως δεν έχετε πάρει είδηση τι συμβαίνει αυτούς τους μήνες στη χώρα. Για το πώς χτίζονται τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής. Δεν έρχεστε στη Βουλή κ. Τσίπρα ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος για τη διαπλοκή. Αν θέλετε όμως να τα συζητήσουμε αυτά, ελάτε αύριο στη Βουλή σε προ ημερησίας διατάξεων συζήτηση». «Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικών αντεγκλήσεων. Σήμερα η Αριστερά έχει μια ηγεσία χωρίς αξίες, με μόνο σκοπό την παραμονή της στην εξουσία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ακόμη ότι «στον χώρο της εκπαίδευσης υλοποιείται μια στρατηγική διάβρωσης όλων των μεταρρυθμίσεων». «Όταν η ΝΔ τον Αύγουστο του 2011 υπερψήφισε τον νόμο Διαμαντοπούλου, δεν υπερψήφισε απλά ένα νομοσχέδιο, αποφάσισε να κλείσει οριστικά τη σελίδα των κομματικών αντιπαραθέσεων για την Παιδεία. Τον Αύγουστο του 2011 η ΝΔ υποστήριξε έναν νόμο που εκσυγχρόνιζε τα πανεπιστήμια και επανέφερε την κοινή λογική σ’ έναν χώρο που ταλαιπωρήθηκε από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Τότε η ΝΔ έκανε αυτό που ήταν χρήσιμο για τον τόπο. Χρειάστηκαν όμως λίγοι μήνες για να αποδείξετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να γκρεμίσεις αντί να χτίσεις», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι κοιτάζει με πάθος προς τα πίσω. «Γυρίζετε την Παιδεία στη δεκαετία του ’80. Αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών. Το ίδιο σας το παρελθόν σας καταδιώκει. Εξάλλου διακριθήκατε ως ηγέτης καταλήψεων. Έτσι γίνατε γνωστός. Έτσι αποκτήσατε τις πρώτες πολιτικές σας περγαμηνές. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι επιλογές που κάνατε τότε. Αυτό που βρίσκω ακατανόητο είναι ότι δεν μάθατε τίποτα στην πορεία» είπε συγκεκριμένα και συνέχισε επιτιθέμενος ταυτόχρονα στον Νίκο Φίλη.

«Μπορεί σε άλλα παιδία να αναγκάζεστε να εφαρμόζετε φιλελεύθερες πολιτικές. Στην Παιδεία όμως δεν έχετε καμία αναστολή να εφαρμόσετε τις ιδεοληψίες σας. Επιλέξατε μάλιστα τον καλύτερο υπουργό, διότι ο κ. Φίλης έχει όλα τα προσόντα για να ισοπεδώσει την αριστεία. Άλλωστε μας είχε προετοιμάσει γι’ αυτό ο κ. Μπαλτάς όταν έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Η υπονόμευση της αριστείας είναι η ασφαλέστερη ενέργεια ισοπέδωσης της εκπαίδευσης», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι «κάποτε η Αριστερά συμβούλευε τα μέλη της να είναι πρώτα στα μαθήματα και πρώτα στους αγώνες» και μιλώντας για την αριστεία που τόσες συζητήσεις έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες, συμπλήρωσε ότι «μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία της ζωής. Το που θα φτάσει κάποιος εξαρτάται από το ταλέντο του, από τη δουλειά του, ίσως και από την τύχη. Η αριστεία είναι στάση ζωής. Άριστος είναι κάθε νέος που προσπαθεί συνεχώς να μαθαίνει και να βελτιώνεται».

«Μέσα από τις παρεμβάσεις υπονομεύεται τη δημόσια παιδεία. Το μόνο καταφύγιο των λιγότερο προνομιούχων. Εκπροσωπείτε όλες τις παθογένειες που η Ελλάδα πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω», κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.  

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε περαιτέρω τους οκτώ άξονες της Παιδείας τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι υπονομεύει η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποβάθμιση εκτός από τη δημόσια και της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για ισοπέδωση των πειραματικών σχολείων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε ταυτόχρονα στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του, διότι, όπως είπε, κατήργησαν και την αξιολόγηση. «Δεν αναφέρατε στην ομιλία σας ούτε μια φορά τη λέξη αξιολόγηση», είπε και πρόσθεσε ότι «προφανώς στην Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας του κ. Τσίπρα και του κ. Φίλη, αυτά δεν έχουν σημασία».

«Επαναφέρατε τους αιώνιους φοιτητές» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σε μια έξαρση λαϊκισμού ανέφερε ότι ο Νίκος Φίλης τους επανέφερε για να πάρει το πτυχίο του. «Οι αιώνιοι φοιτητές είναι κατά βάση εκείνοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές του» πρόσθεσε, ενώ συνεχίζοντας το κατηγορώ του προς την κυβέρνηση, είπε ότι «καταργεί το αυτοδιοίκητο του πανεπιστήμιου». Μιλώντας για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι «την αξία τους την κρίνει η αγορά και όχι η κυβέρνηση με σοβιετικού τύπου τακτικές».

«Η κυβέρνηση εκτονώσει στην Παιδεία όλα τις τα απωθημένα» συμπλήρωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα που έχει ανακύψει στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει πράγματι να αναβαθμιστεί, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει, όπως είπε, κατόπιν συνεννόησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ διάβασε μάλιστα επιστολή την οποία έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε κανένας διάλογος και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να του απαντήσει. «Εξακολουθείτε και στηρίζετε έναν υπουργό ο οποίος προσβάλλει βάναυσα την Εκκλησία της Ελλάδος με την επιθετικότητά του» είπε αναφερόμενος εκ νέου στον Νίκο Φίλη. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι με κυβέρνηση ΝΔ κανένα παιδί δεν θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού κι έκανε λόγο για δημιουργία ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για δημιουργία κινήτρων για συνεργασίες πανεπιστήμιων με ξένες επιχειρήσεις. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την άμεση επαναφορά των πρότυπων πειραματικών σχολείων, για την επιβολή απόλυτης αξιοκρατίας των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης οι οποίοι, όπως είπε, θα επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ, για επαναφορά του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για δυνατότητα των δασκάλων να επιλέγουν οι ίδιοι τα βιβλία που θα διδάσκουν, για εισαγωγή μαθήματος για την επιχειρηματικότητα, για δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών σχολείων ώστε να σπάσουν τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από την επαγγελματική εκπαίδευση και για απελευθέρωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τα δεσμά του κρατισμού, με το αίτημα όμως να παρέχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα περισσότερες υποτροφίες. 

«Στον τομέα της Παιδείας, ό,τι έχετε νομοθετήσει θα καταργηθεί μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας» κατέληξε.

Κυβερνητική πηγή: Για τον Μητσοτάκη η μόρφωση είναι δικαίωμα όσων μπορούν να την αγοράσουν

Σχολιάζοντας το λόγο και τα επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητική πηγή σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να μιλήσει στη Βουλή για το ζήτημα της διαπλοκής. 

«Προτιμά να μιλά εκ του ασφαλούς ή να βάζει άλλους να μιλάνε για αυτόν» επισημαίνει η ίδια κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας για το θέμα της Παιδείας πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε σαφέστατος. «Το όραμα του είναι μια παιδεία πολλών ταχυτήτων όπου δικαίωμα στη μόρφωση θα έχουν μόνο αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν» κατέληξε.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται αντιθέτως στην αξιωματική αντιπολίτευση από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε υπεύθυνος με προτάσεις και όραμα για την Παιδεία και την Ελλάδα.

Αντιθέτως στη ΝΔ χαρακτηρίζουν δικαστικό για τη χώρα τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκτιμούν ότι –ιδίως κατά τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του- εμφανίστηκε απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή.

Καμμένος: Ας κοιτάξουμε όλοι το μέλλον των παιδιών μας 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «έχει διαφορές που τις εκφράζουμε και δημόσια καμιά φορά» με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τα Θρησκευτικά, αλλά του πίστωσε ότι «φέτος μετά από πολλά χρόνια» στα σχολεία πήγαν και βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ακόμη απέρριψε την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για ναούς στους προσφυγικούς καταυλισμούς. «Από την Ε.Ε. απαγορεύεται να φτιαχτούν εκκλησίες στους καταυλισμούς των προσφύγων, το απαγορεύει ο νόμος για την γκετοποίηση», ανέφερε ο Π. Καμμένος.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε «ας αφήσουμε την Παιδεία έξω από την πολιτική αντιπαράθεση ,ας κοιτάξουμε όλοι το μέλλον των παιδιών μας και ας αναγνωρίσουμε όλοι το έργο που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση»

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…