Newsroom

Newsroom

Σχέδιο αποστασίας είδαν "Τα Νέα" και ο Βενιζέλος για τις δηλώσεις Τσίπρα

Στο δικό του κόσμο φαίνεται ότι ζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η εφημερίδα «Τα…

Στο δικό του κόσμο φαίνεται ότι ζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η εφημερίδα «Τα Νέα» λειτουργεί περισσότερο κομματικά και από την πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ, «Εξόρμηση».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είδε σχέδιο αποστασίας, πίσω από το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε όσους βουλευτές αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος για ακόμη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του. Με χυδαίους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», όπως επίσης και για πολιτική «αλητεία». Προφανώς ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε πανικό. Εκτός και αν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι στη Δημοκρατία ένας βουλευτής δεν μπορεί να αλλάζει στρατόπεδο όταν μάλιστα είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στο γκρεμό.

Μάλλον κάποιος θα πρέπει να κάνει προσωπικά μαθήματα πολιτικής ιστορίας στον κ. Βενιζέλο για το τι ακριβώς συμβαίνει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι πολιτικές συμμαχίες, η αλλαγή στρατοπέδων είναι συχνό φαινόμενο πόσο μάλλον σε καιρό κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με προσωπική ευθύνη του κ. Βενιζέλου.

Ο κατά τα άλλα Συνταγματολόγος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει το Σύνταγμα όπως συμφέρει τον ίδιο. Και στην προκειμένη περίπτωση θεωρεί ότι η φυγή βουλευτών που θέλουν να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική είναι «αποστασία» και όχι κάτι το υγιές για τη Δημοκρατία.

Στο πνεύμα του κ. Βενιζέλου και η εφημερίδα «Τα Νέα», του συγκροτήματος που διευθύνει εδώ και πολλά χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης. Με απροκάλυπτο τρόπο υιοθετεί τις απόψεις του κ. Βενιζέλου και παρουσιάζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ηθικό αυτουργό για μια νέα αποστασία.


«Προσκλητήριο Τσίπρα προς νέα αποστασία», είναι ο χαρακτηριστικό τίτλος του δημοσιεύματος που φιλοξενεί τη δήλωση Βενιζέλου. Προφανώς ο κ. Ψυχάρης είναι ευχαριστημένος από τη Μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος, που έχει βυθίσει τη χώρα στο τέλμα και την ύφεση. Διαφορετικά τέτοιο μένος ενάντια σε μια διαφορετική πολιτική παραμένει ανεξήγητο. Εκτός και αν ο κ. Ψυχάρης αντιλαμβάνεται και ο ίδιος την αλλαγή στάσης στην πολιτική ως αποστασία, όπως ο προστατευόμενός του κ. Βενιζέλος.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και η εφημερίδα «Τα Νέα» του κ. Ψυχάρη δείχνουν να πηγαίνουν χέρι χέρι. Μία ιστορική εφημερίδα έχει καταντήσει να λειτουργεί ως ο κομματικός βραχίονας ενός ΠΑΣΟΚ που βγάζει τον επιθανάτιο ρόγχο του.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…