Newsroom

Newsroom

Σγουρό δείχνει γκάλοπ της GPO

Προηγούνται Γ.Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής, ο Ν.Κακλαμάνης στο δήμο Αθηναίων, ο Γ.Μίχας στον Πειραιά και ο Κ.Γκιουλέκας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα…

Προηγούνται Γ.Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής, ο Ν.Κακλαμάνης στο δήμο Αθηναίων, ο Γ.Μίχας στον Πειραιά και ο Κ.Γκιουλέκας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε το Mega με το κλείσιμο της κάλπης.

Πρώτος με ποσοστό 26,1% έρχεται στην περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε το Mega με το κλείσιμο της κάλπης. Ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 20,1% και ο Γιάννης Δημαράς με 18,2%.

Ο Θανάσης Παφίλης φέρεται να συγκεντρώνει το 12,7%, ο Αδωνις Γεωργιάδης το 7,7%, Βασίλης Μητρόπουλος 6,7%, Γρηγόρης Ψαριανός 4%, ο Αλέκος Αλαβάνος 2%, ο Δημήτρης Διάκος 1,7% και ο κ.Χάγιος 0,7%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,7%, ενώ η μέτρηση έγινε λαμβάνοντας υπόψιν και την αποχή.

Στο δήμο Αθηναίων προηγείται ο Νικήτας Κακλαμάνης με 44,3% και ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 29,1%, ο Νίκος σοφιανός με 10,8%, η Ελένη Πορτάλιου με 7,1%, ο Γιώργος αμυράς με 5,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 2,7%.

Στο δήμο Πειραιά προηγείται ο Γιάννης Μίχας με 33,7% και ακολουθούν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με 25%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 18,6%, η Ελπίδα Παντελάκη με 11,8%, η Συμμαχία για τον Πειραιά με 7,6%, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με 2% και ο Θανάσης διαβολάκης με 1,3%.

Για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας προηγείται με 43% και ακολουθούν ο Γιάννης Μπουτάρης με 36,2%, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 6%, ο Στέλιος Παπαθεμελής με 4,7%, ο Νίκος Στεργίου με 4,7%, ο Τριαντάφυλλος Μυταφίδης με 2,5%, ο Χρήστος Μάτης με 1,5% και ο Κωνσταντίνος Βασιλικός 0,7%.

Διχασμένα και τα κόμματα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την «μνημονιακή» και «αντιμνημονιακή» τάση μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα αποκαλύπτουν οι ερωτήσεις για την σύνδεση των εκλογών με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Δύο στους πέντε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δηλώνουν σαφώς ότι η ψήφος είναι «τιμωρία» στην κυβέρνηση, ενώ από την άλλη δύο στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. Αναλυτικά:

Η ψήφος σας συνδέεται με μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση

Σύνολο
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 61,1%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 38,1%
ΔΞ/ΔΑ 0,8%

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 41,2%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 58,5%
ΔΞ/ΔΑ 0,3%

Ψηφοφόροι ΝΔ
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 77,2%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 22,3%
ΔΞ/ΔΑ 0,5%

Η ψήφος σας συνδέεται με μήνυμα στήριξης προς την κυβέρνηση

Σύνολο
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 26,3%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 71,8%
ΔΞ/ΔΑ 1,9%

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 51,3%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 46,2%
ΔΞ/ΔΑ 2,5%

Ψηφοφόροι ΝΔ
ΝΑΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 22,7%
ΟΧΙ/ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 73,9%
ΔΞ/ΔΑ 3,4%

Ο ρόλος της διακαναλικής Παπανδρέου

Η επιλογή του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στους πολίτες ζητώντας στήριξη στην κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη με ψήφο στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται τελικά ότι άγγιξε μεγάλο ποσοστό των πολιτών.

Στο ερώτημα εάν η επιλογή υποψηφίου έγινε με βάση και τη διακαναλική, πολύ και αρκετά απάντησε το 29,1%, ενώ 69,9% είπε ότι επηρεάστηκε λίγο ή καθόλου.
http://www.ethnos.gr

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet