Newsroom

Newsroom

Σφοδροί βοριάδες και σήμερα– Ζημιές από την κακοκαιρία

Υποχώρηση των ανέμων αναμένεται για σήμερα Κυριακή 19/11 όπως προβλέπει η ΕΜΥ, καθώς οι εντάσεις τους θα υποχωρήσουν και τα 8 μποφόρ και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Θα παραμείνουν όμως χαμηλές οι θερμοκρασίες.

καιρος κυμματα

Πτώσεις δένδρων, ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και ακυρώσεις πτήσεων προκάλεσαν το Σάββατο οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη οι ριπές ανέμου έφταναν κατά διαστήματα τα 106 χιλ ανά ώρα.

Με άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Από την Τρίτη, έρχονται νοτιάδες και θα φέρουν πολλές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) τις πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -03 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης-Άνεμοι 8-9 μποφόρ σε όλη τη χώρα: Σε ποια λιμάνια είναι σε ισχύ «απαγορευτικό απόπλου»

Μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου

Σε ισχύ θα είναι έως τις 12 το μεσημέρι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και σύμφωνα με την ΕΜΥ φτάνουν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, ενώ τα δρομολόγια από Βόλο για Σποράδες θα αρχίσουν να εκτελούνται μετά τις 2:30 το μεσημέρι.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυροί βοριάδες έπνευσαν, το Σάββατο (18/11), στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί αισθητά. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό έφτασαν τα 9 μποφόρ, κάτι που δημιούργησε προβλήματα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς καταγράφηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, με ορισμένες από αυτές πάνω σε οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Zημιές υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που λειτουργεί σαν μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Aναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, φαινόμενα που τις μεσημεριανές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη. Τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν στη Θράκη μέχρι το ξημέρωμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο επίσης θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις που προοδευτικά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά σταδιακή θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με τις ελάχιστες περιφερειακά της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη