Σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό την πολιορκία ισλαμιστών ανταρτών και μελών τζιχαντιστικών οργανώσεων βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Χαλέπι της Συρίας, το οποίο μέχρι στιγμής, ελέγχεται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

NewsRoom 06/08/2016 | 13:53

Οι ισλαμιστές, με τη βοήθεια εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις στα νότια της πόλης και τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Χαλέπι.

Την ίδια στιγμή σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ του συριακού στρατού κι ανταρτικών δυνάμεων, μέσα σε μια στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες προκειμένου να καταλάβουν τη βάση.

Ανώνυμη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι οι μάχες διεξάγονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και μιας σειράς ανταρτικών ομάδων εντός της σχολής πυροβολικού στην νοτιοδυτική πεδιάδα του Χαλεπίου, με το συριακό πυροβολικό να σφυροκοπεί τους αντάρτες εντός της βάσης.

Στο στρατόπεδο των ανταρτών έχει συντελεστεί μία ριζική αλλαγή το τελευταίο διάστημα, καθώς μεγάλη μερίδα ισλαμιστών εξτρεμιστών «έκοψε» τους δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου, υπό την ονομασία «Στρατός της Κατάκτησης»

πηγη Η Αυγη