Newsroom

Newsroom

Σερβική δυσαρέσκεια για τα περί ένωσης Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου

Τα περί «Εθνικής Ένωσης Αλβανίας και Κοσόβου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά την συνάντησή του με τον Κοσοβάρο ομόλογό του Ισά Μουστάφα προκάλεσαν την δυσαρέσκεια των Σέρβων. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο αξιωματούχων μετά την υπογραφή 11 συμφωνιών, πρωτοκόλλων και μνημονίων συνεργασίας των κυβερνήσεων των δύο χωρών, τονίστηκε ότι οι συμφωνίες θα εδραιώσουν μία μη αναστρέψιμη διαδικασία συνένωσης όλων των δυνάμεων προς έναν κοινό στόχο.

1 642

Τα περί «Εθνικής Ένωσης Αλβανίας και Κοσόβου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά την συνάντησή του με τον Κοσοβάρο ομόλογό του Ισά Μουστάφα προκάλεσαν την δυσαρέσκεια των Σέρβων.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο αξιωματούχων μετά την υπογραφή 11 συμφωνιών, πρωτοκόλλων και μνημονίων συνεργασίας των κυβερνήσεων των δύο χωρών, τονίστηκε ότι οι συμφωνίες θα εδραιώσουν μία μη αναστρέψιμη διαδικασία συνένωσης όλων των δυνάμεων προς έναν κοινό στόχο.

Ο πολιτικός φορέας των Σέρβων του Κοσόβου καταδίκασε τις δηλώσεις και ζήτησε και από την ΕΕ να πράξει το ίδιο, τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις δεν οδηγούν στη συμφιλίωση των λαών των Βαλκανίων: «Η κοινή συνεδρίαση της κυβέρνησης της Αλβανίας και αρχών της Πρίστινας, αντί να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή, δυστυχώς αποδεικνύει ξεκάθαρα τις εθνικιστικές φιλοδοξίες των Αλβανών και του μη σεβασμού του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ, που είναι η σημαντικότερη νομική πράξη στο Κόσοβο. Στον χώρο του Κοσόβου δεν ζουν αποκλειστικά Αλβανοί, αλλά και μεγάλος αριθμός άλλων λαών που δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη που διατύπωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός και ζητούν από την Ε.Ε. να καταδικάσει οξύτατα τέτοιες εθνικιστικές δηλώσεις, επειδή πρώτα απ’ όλα δεν οδηγούν στη συμφιλίωση στα Βαλκάνια και επειδή προέρχονται από δύο πλευρές που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., ενώ το Κόσοβο δεν αναγνωρίζουν όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.»

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…