Newsroom

Newsroom

Σενάρια προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλειδώσει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 15…

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλειδώσει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα Νέα.

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια ώστε να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά στην είσπραξη του σχετικού επιδόματος, για να αποφευχθεί το περσινό φιάσκο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά πολλά νοικοκυριά δεν κατάφεραν να εισπράξουν το επίδομα λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα, ο υπουργός Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο η ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης να δοθεί προκαταβολικά με επιταγές που θα αποστέλλονται στο σπίτι των δικαιούχων που θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι δεδομένου ότι ο χειμώνας έχει αρχίσει από νωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του, λίγες ημέρες προτού αρχίσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης που οδηγεί την τιμή αγοράς πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα δικαιούνται μεγαλύτερη επιδότηση από πέρυσι και αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο πετρέλαιο.