Σεισμός στην Κρήτη: Επιτήδειοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν σεισμοπαθείς μέσω αγγελιών

Στο μέσω μιας τεράστιας καταστροφής, επιτήδειοι επιχείρησαν να «πουλήσουν» τροχοβίλες με ψεύτικα στοιχεία ζητώντας i-bank και προκαταβολή πριν την παράδοση

1036702

Μια νέα απάτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας στον απόηχο της καταστροφής εκατοντάδων περιουσιών που προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη.

Όπως προκύπτει και από τις παρακάτω εικόνες, διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο επιχειρώντας να «πουλήσουν» τροχοβίλες μέσω αγγελιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretapost.gr, τις τελευταίες ημέρες έκαναν την εμφάνιση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες αγγελίες για πώληση οικίσκων, τροχόσπιτων κ.ά. που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους ανθρώπους αυτούς που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο καθώς ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις οικίες τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αρκετοί εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον δεδομένου ότι αρκετός κόσμος ψάχνει τρόπο να στεγάσει τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και την οικογένειά του.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, αρκετός κόσμος επικοινώνησε με τους αγγελιοδότες, οι οποίοι ζητούσαν IBAN και προκαταβολές πριν την παράδοση. 

Αναλυτικότερα, όταν οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες ή τους ενημέρωναν ότι η πληρωμή να γίνει με την παράδοση, έκλειναν τους λογαριασμούς που είχαν με τα ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο συνομιλούσαν για τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Όπως μάλιστα κατήγγειλαν πολίτες το όνομα με το οποίο εμφανιζόταν ο πωλητής από τη Νάξο μετά από έρευνες που έκαναν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη