Newsroom

Newsroom

Σεισμός στη Ιαπωνία: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν εκεί – Τι αποκάλυψε για όσα έζησε

Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος βίωσε και τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών.

gera 252863 205554 type13262

Tον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Ιαπωνία βίωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφοντας τον σεισμό, ήταν «μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων».

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει επιπλέον ότι ήδη καταγράφεται τσουνάμι τριών μέτρων και τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα, ενώ αναφέρονται και καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσυνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας».

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…