Σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι μπροστά σε ένα ξενοδοχείο στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η…

2015914

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι μπροστά σε ένα ξενοδοχείο στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Ματιουλάχ Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ουρουζγκάν, δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ποιος ή τι ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτής στην Τιρινκότ, την πρωτεύουσα της Ουρουζγκάν.

Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονταν μπροστά στο ξενοδοχείο όταν ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ήταν άμαχοι, πρόσθεσε ο αξιωματικός της αφγανικής αστυνομίας.

Νωρίτερα σήμερα τρεις Αφγανοί σπουδαστές σκοτώθηκαν, όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα κρυμμένη σε μια μοτοσικλέτα σταθμευμένη μπροστά στη σχολή τους στο νότιο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος. Άλλοι τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην περιοχή Μάρτζα, δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν 20 ως 21 ετών. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για καμιά από τις δύο επιθέσεις.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη