Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο – Καταγγελίες για έλλειψη οργάνωσης της επιχείρησης

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που αναζωπυρώθηκε τις πρωινές ώρες στη Θάσο, ωστόσο θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια, καθώς το μέτωπο κινήθηκε σε έκταση του πυκνού δάσους και οι συνθήκες για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις παραμένουν.

Τις 40 έφτασαν οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε τις πρωινές ώρες στην Θάσο, στην περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς, κινήθηκε σε έκταση του δάσους που δεν είχε καεί. Πλέον υπάρχουν μόνο μικροεστίες με καπνούς και όχι ενιαίο μέτωπο και έτσι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο, στην Πυροσβεστική δεν εφησυχάζουν, θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια και νέες ρίψεις νερού από αέρος το πρωί, αφού οι συνθήκες για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις παραμένουν.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από διάφορες Περιφέρειες, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πολύγνωτος Βαγής”

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μετά την χτεσινή αναζωπύρωση στην περιοχή των κατασκηνώσεων Ποταμιάς. Όπως και χθες το βράδυ έτσι και σήμερα η συμμετοχή των εθελοντών είναι ουσιαστική και καθοριστική . Είμαστε σίγουροι ότι τα εναέρια μέσα κάνουν και έκαναν από πλευρά τους το καλύτερο δυνατό , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ….
Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση
Καμία Επιτελική καθοδήγηση
Κανένα επιτελικό σχέδιο
Καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη Αναζωπυρώσεων
Κανένα πλάνο
Ο εθελοντής θα έπρεπε να βοηθάει στο έργο πυρόσβεσης !!!!
Αντίθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα Καθοδηγεί ακόμα και παροτρύνει τις αρμόδιες αρχές για τις Επίγειες Ενέργειες πυρόσβεσης .
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα .

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι οι απειλές της Ρωσίας εγείρουν κίνδυνο «αποκάλυψης» για τον κόσμο