Newsroom

Newsroom

Σε τέσσερις δράστες επικεντρώνονται οι Αρχές

Τέσσερα άτομα που όμως τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι ξεκάθαρα, φαίνεται να βρίσκονταν στο σημείο της βόμβας πριν από την…

Τέσσερα άτομα που όμως τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι ξεκάθαρα, φαίνεται να βρίσκονταν στο σημείο της βόμβας πριν από την έκρηξη. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σαρώσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα να βρίσκονται στο χώρο, πιθανότατα οπλισμένα, προκειμένου να προσφέρουν κάλυψη στους συνεργούς τους, οι οποίοι θα τοποθετούσαν τη βόμβα – χύτρα, η οποία περιείχε ΑΝΦΟ και ζελατοδυναμίτιδα, στο σταντ με τις εφημερίδες.

Η επιλογή του στόχου και της ημέρας για το χτύπημα προβληματίζει τις Αρχές, καθώς, αν και υπήρξε προειδοποίηση, οι πιθανότητες να τραυματιζόταν κάποιο παιδί ήταν κατά πολύ αυξημένες.

Η αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για μια νέα μορφή τρομοκρατίας, με άλλα κριτήρια. Σε αυτό το συμπέρασμα συντελεί και το σημείο στο οποίο άφησαν οι τρομοκράτες τη βόμβα, κάτω δηλαδή από τις κυλιόμενες του πρώτου ορόφου, σε κοινή θέα και όχι κάπου κρυμμένη.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό χτύπημα μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση που στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν κάποιο νέο χτύπημα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, οι Αρχές συνδέεουν τα περιστατικά και “βλέπουν” τους ίδιους δράστες ή έστω συγκοινωνούντα δοχεία πίσω από τα δύο χτυπήματα.

Η τεχνογνωσία που φαίνεται ότι είχαν οι δράστες καθώς και η συνδεσμολογία κάνει ορισμένους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να προσανατολίζονται σε ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ωστόσο, από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ τηρούν στάση αναμονής μέχρι να έχουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους, ώστε αφενός να μπορέσουν να προχωρήσουν σε διαλεύκανση των υποθέσεων, αφετέρου να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να προλάβουν τυχόν νέο χτύπημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εμπορικού κέντρου, όλες οι προβλεπόμενες έρευνες και διαδικασίες, που αφορούσαν στον άμεσο χειρισμό του συμβάντος ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, και από σήμερα το εμπορικό είναι και πάλι ανοιχτό.

Τα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…