Σε σύγχυση η ΓΑΔΑ: Εξώδικο δεν έκανε η Αστυνομία, έκαναν οι αστυνομικοί

Ανακοίνωση για το εξώδικο που απεστάλη από 22 αστυνομικούς κατά του Documento και της Εφημερίδας των Συντακτών αναγκάστηκε να εκδώσει η ΓΑΔΑ

5139753

Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα του Documento και της Εφημερίδας των Συντακτών για το εξώδικο που έλαβαν σχετικά με τη δημοσίευση και αναδημοσίευση καταγγελίας βασανισμου από αστυνομικούς, εξέδωσε πριν λίγο η ΓΑΔΑ.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η ΓΑΔΑ επιχειρεί να αποσυνδεθεί από το εξώδικο που απεστάλη στα ΜΜΕ, αν αυτό δεν υπογραφόταν όχι από έναν ή δύο μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά από 22(!) αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα-αναρτήσεις σε ιστοσελίδα που αναφέρουν περί αποστολής εξώδικου από τη ΓΑΔΑ σε εφημερίδες, ανακοινώνεται ότι η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή, η ΓΑΔΑ μας ενημερώνει ότι το εξώδικο δεν το έστειλε η Αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί. 

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερευνά ήδη την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Άρη Παπαζαχαρουδάκη στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος κατέθετε χθες Πέμπτη επί τρεις ώρες, η ΕΛ.ΑΣ… προσβεβλημένη απαντά με ένα προκλητικό και ασαφές εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο προκλητικό αυτό εξώδικο η ΕΛ.ΑΣ. της αναίτιας βίας εκπροσωπούμενη από τους 22 αστυνομικούς που το υπογράφουν κάνει λόγο για αναίτια και άδικη στοχοποίηση της αστυνομίας μέσω δημοσιεύσεων καταγγελιών πολιτών που σχετίζονται με βασανιστήρια στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ την ίδια ώρα ψέγει τη δημοσιογραφική ικανότητα και δεοντολογία κατηγορώντας μας για… μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ.

Μάλιστα η ΕΛΑΣ προειδοποιεί (επί της ουσίας απειλεί) κιόλας τα δύο Μέσα ότι αν δεν ανακαλέσουν για τα ρεπορτάζ θα τα πάνε στα δικαστήρια.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη