Newsroom

Newsroom

Σε περιορισμένες αίθουσες το “The Interview” υπό την προστασία του FBI

Σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στις ΗΠΑ θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία του Σεθ Ρόγκεν “The Interview” που…

intervioy

Σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στις ΗΠΑ θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία του Σεθ Ρόγκεν “The Interview” που πριν μερικές εβδομάδες είχε σταθεί αφορμή για να επιτεθούν χάκερς και εν πολλοίς να διαλύσουν τα δίκτυα της Sony Pictures. Θυμίζουμε πως πρόκειται για μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Έτσι η αρχική απόφαση για αναβολή της προβολής ακυρώνεται, με την εγγύηση πάντως του FBI που θα βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία είναι επί ποδός αφού υπάρχουν φόβοι για νέα επίθεση των χάκερς που συστήνονται ως GOP κι οι οποίοι στο άκουσμα της απόφασης για τις προβολές έσπευσαν να διακωμωδήσουν το FBI με μήνυμά τους και με βίντεο στο youtube.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ικανοποιημένος για την απόφαση της εταιρείας. «Ο πρόεδρος χαιρετίζει την απόφαση της Sony να εγκρίνει την προβολή της ταινίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

Από την πλευρά της η εταιρεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την (ιδέα) της πρεμιέρας για την ταινία “The Interview” και είμαστε ενθουσιασμένοι που η παραγωγή μας θα προβληθεί σε μια σειρά από κινηματογραφικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Μάικλ Λίντον, διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures.

Ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας Σεθ Ρόγκεν, πανηγύρισε τη «νίκη» του αναρτώντας το εξής σχόλιο στο twitter: «Οι άνθρωποι μίλησαν! Η ελευθερία επικράτησε! Η Sony δεν υποχώρησε! Η The Interview θα προβληθεί στους κινηματογράφους που επιθυμούν ανήμερα των Χριστουγέννων». 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη