Σε παράκρουση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά του Documento στη Βουλή

Πρωτοφανή επίθεση κατά του Documento εξαπέλυσε στη Βουλή η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

NewsRoom 20/12/2017 | 12:20

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «aδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων» (!), η βουλευτής της ΝΔ έκανε δηκτικά σχόλια για την εφημερίδα, ζητώντας λεπτομέρειες για τη νομική μορφή της εταιρίας αλλά και της διαφήμισης που λαμβάνει. Μάλιστα, ζήτησε από τον Νίκο Παππά να απαντήσει αν τον συνδέει συγγενική σχέση με τον κ. Καλογρίτσα.

«Έκανα μία ερώτηση για τη σχέση με τον Καλογρίτσα. Δεν θα μιλήσω εγώ για την ποιότητα της εφημερίδας Documento, είναι μία -τη λες και πολυτελή έκδοση- κανονική εφημερίδα. Ρωτάμε υπουργέ όχι μόνο αν είναι φίλος σας ο Καλογρίτσας αλλά και πόσα χρήματα του δίνετε σε διαφήμιση» είπε, ζητώντας παράλληλα λεπτομέρειες για το πώς μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ εκδίδει εφημερίδα.

Ας παραβλέψουμε πως η τομεάρχης της ΝΔ ουδέποτε είχε δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα Μέσα των θαλασσοδανείων με αέρα ή χωρίς, πόσο μάλλον για εκείνα που έλαβαν εκατομμύρια από το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, περνώντας στην ουσία. Αφού η κ. Ασημακοπούλου έχει πάρει την απόφαση να αυτοεξεφτελίζεται μπροστά στο πανελλήνιο, δεν θα σταθούμε εμείς εμπόδιο. Γιατί δεν γίνεται να μην γνωρίζει πως ο κ. Καλογρίτσας έχει αποχωρήσει από την εφημερίδα εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Επίσης, καλό θα ήταν να απευθυνθεί άμεσα σε κάποιον οικονομολόγο ή νομικό για να της εξηγήσει τι εστί ΙΚΕ και κατά πόσο μπορεί ή όχι να εκδίδει εφημερίδα μία τέτοια εταιρία. Παράδοξο δε πως ενώ οι offshore «έρχονται και πάνε» στο Μοσχάτο, η κ. Ασημακοπούλου αγνοεί τις ΙΚΕ. Ίσως, αν επισκεφτεί το γραφείο του προέδρου της ΝΔ να της εξηγήσει τι είναι οι ΙΚΕ, αφού η σύζυγός του πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως εμπλέκεται στα Paradise Papers λόγω της παραδείσιας εταιρίας που διατηρούσε αλλά και της άγνωστης offshore που χρηματοδότησε την εταιρία ρούχων της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το ζήτημα της διαφήμισης, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας αναγράφεται η διεύθυνση των γραφείων μας. Μπορείτε να μας επισκεφτείτε όποτε θέλετε για να σας δώσουμε τις ανάλογες απαντήσεις.