Newsroom

Newsroom

Σε "πακέτο" η τροπολογία για τα φάρμακα, ένταση στη Βουλή

Με 164 Ναι, 72 Όχι και 10 παρών σε σύνολο 246 παρόντων βουλευτών υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα φάρμακα, σε…

Με 164 Ναι, 72 Όχι και 10 παρών σε σύνολο 246 παρόντων βουλευτών υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα φάρμακα, σε μία ψηφοφορία που διεξήχθη σε δυναμιτισμένο κλίμα εντός της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφώνησε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η ψηφοφορία είναι παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς αυθαιρέτως συμπεριλαμβάνονται στην επίμαχη τροπολογία πέντε διαφορετικά άρθρα, για τα οποία δεν καταγράφονται οι διαφορετικές ψήφοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία κατʼ άρθρο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, και διαφωνεί μόνο με το άρθρο 5. Ωστόσο, το προεδρείο αποφάσισε να γίνει ενιαία η ψήφιση, με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στο σύνολο της τροπολογίας.

Επικράτησε ένταση, και κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν «ναι» στα τέσσερα πρώτα άρθρα της τροπολογίας και «όχι» στο πέμπτο, παρά την απόφαση του προεδρείου.

Στη συνεδρίαση παρέστη για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του ο Μανώλης Γλέζος, που κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από τον Π. Κουρουμπλή, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει εκπρόσωπο φαρμακευτικών, σχολιάζοντας ότι «αποτελεί ζήτημα ήθους».

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…