Σε μεγάλη «ρεμούλα» εξελίσσονται οι δωρεές για την Κιβωτό

Μια καλοστημένη φάμπρικα είχε στήσει η Κιβωτός του Κόσμου με τις δωρεές, οι οποίες ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου

Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλες εταιρίες, ομογενείς, και πολλοί απλοί άνθρωποι έδιναν όχι μόνο χρήματα αλλά δώριζαν ακίνητα, και οικόπεδα, προκειμένου τα παιδιά που ζουν εκεί να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Πολλοί είναι εκείνοι, που μπροστά στις αποκαλύψεις, αποφάσισαν να μιλήσουν και να φέρουν στο φως νεες σοκαριστικές λεπτομέρειες για την δράση της ΜΚΟ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι μεγαλοχορηγοί… οι «απαιτήσεις» του ιδρύματος δεν έφταναν μέχρι την αποδοχή των δωρεών αλλά και η πλήρης μεταβίβαση των ακινήτων στην ΜΚΟ.

Η καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη, η οποία αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ έβαλε όρο όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά. Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια», είπε η σχεδιάστρια.

Αντίστοιχα, η Μίνα Σπυρπούλου – Καρέλια, χήρα του βιομήχανου Καρέλια δώρισε οικόπεδο 32 στρεμμάτων με 2 ακίνητα στην Καλαμάτα.

Η ίδια δήλωσε: «Δωρίσαμε το σπίτι μας στην Κιβωτό του Κόσμου, γιατί πιστεύαμε ότι θα υπάρχει κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Η Κύπρια δισεκατομμυριούχος Κλέλια Χατζηιωάννου έδωσε το Πάσχα του 2018 άγνωστο χρηματικό, ενώ η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου χάρισε το σπίτι της και τώρα επιθυμεί μετά τις εξελίξεις επιθυμεί να παγώσει τη διαδικασία.

 

Κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της «Κιβωτού»

Την ίδια στιγμή και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο οικονομικός έλεγχος. τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι μόνο την περίοδο 2017-2021 οι δωρεές άγγιξαν τα 27,7 εκατ. ευρώ συν κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου (που εμφάνιζε την εικόνα ενός ταπεινού ιερέα) και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, το 2004 αγόρασαν μεζονέτα και μετακόμισαν στη Ραφήνα, ενώ το 2005 αγόρασαν άλλη μία μεζονέτα στη Βραυρώνα. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες πως ζούσαν μια πλουσιοπάροχη ζωή, κάνοντας μεταξύ άλλων επταήμερες κρουαζιέρες και κυκλοφορώντας με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών είναι και η διερεύνηση εάν η «Κιβωτός» είχε προβεί και σε παράνομες υιοθεσίες, με τις υποψίες να πυροδοτούνται από το γεγονός ότι γίνονταν βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη