Newsroom

Newsroom

Σε κλοιό 20 ωρών η Αθήνα

Πρωτοφανή μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις μνήμης του φόνου του Αλ.Γρηγορόπουλου. Απαγορεύεται ως αύριο στις 7.00 η πρόσβαση στο…

Πρωτοφανή μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις μνήμης του φόνου του Αλ.Γρηγορόπουλου. Απαγορεύεται ως αύριο στις 7.00 η πρόσβαση στο κέντρο σε ΙΧ και μοτοσικλέτες. Θα κινούνται μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε «επιστράτευση» 7.000 αστυνομικοί.
Πρωτοφανή μέτρα λαμβάνει σήμερα η αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι αποκλεισμένοι από την κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για περισσότερες από 20 ώρες, ενώ η πρόσβαση στο Κέντρο θα γίνεται μόνο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που επέβαλε τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, απάντησε ότι ήταν αναγκαίος λόγω των προσυγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους, θα είναι ανάλογες αυτών που είχαν διατεθεί στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (πάνω από 7.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών), ενώ ανάλογα θα είναι τα σχέδια για την πρόληψη ή την καταστολή επεισοδίων.

Τα μέτρα που είχαν ληφθεί τη 17η Νοέμβρη έχουν κριθεί επιτυχή από την ηγεσία της αστυνομίας, επειδή τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν περιορισμένα.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει από τις 10 σήμερα το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 7 το πρωί αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ.

Στα προπύλαια
Πορεία από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους

Συγκέντρωση στα Προπύλαια (στις 12 το μεσημέρι) και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι για τη 2η επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για τον λόγο αυτόν η ΑΔΕΔΥ κήρυξε Παναττική στάσης εργασίας από 12.00 έως 15.00 προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Στάση εργασίας έχουν αποφασίσει και οι καθηγητές, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα παραστούν στην πορεία.

Συγκεντρώσεις και πορείες θα κάνουν επίσης το απόγευμα το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Αυτόνομη Μαθητική Πρωτοβουλία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας και άλλες οργανώσεις του αναρχικού χώρου. Στις 9 το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας, Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μνήμης καλεί σε «συγκέντρωση μνήμης και οργής».

Στην Αθήνα μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακών τμημάτων τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν μέρος σήμερα στο συλλαλητήριο και στη συνέχεια με Γενικές Συνελεύσεις θα επανεξετάσουν τη στάση τους, καθώς αντιδρούν στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αλλαγές στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ρυθμίσεις της τροχαίας στην πρωτεύουσα
Ποιοι δρόμοι είναι σήμερα κλειστοί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει σήμερα στους εξής δρόμους, σε όλο το μήκος τους και στους καθέτους αυτών:

* Αλεξάνδρας
* Σταδίου
* Ακαδημίας
* Βασ. Ολγας
* Πανεπιστημίου
* Αμαλίας
* Φιλελλήνων
* Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Ολγας
* Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου
* Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την Πλατεία Ομονοίας
* Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας
* Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας
* Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου
* Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της
* Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων
* Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και 3ης Σεπτεμβρίου
* Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου
* 3ης Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την Πλατεία Ομονοίας
* Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος και τις καθέτους αυτών
* Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου.

http://www.ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…