Newsroom

Newsroom

Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

Δέκα λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η δεκάλεπτη…

2237563 0

Δέκα λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η δεκάλεπτη επικοινωνία, που έγινε σε καλό κλίμα και με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, επιβεβαιώνει ότι – παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές επιλέγουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους – «το πρόγραμμα – γέφυρα μέχρι τα τέλη Αυγούστου» που ζητά η κυβέρνηση «είναι πλέον πάνω στο τραπέζι».
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη «είτε ονομαστεί πρόγραμμα – γέφυρα, είτε ονομαστεί ‘‘παράταση’’, προκειμένου να περάσει από τα κοινοβούλια κάθε χώρας, αυτό που έχει σημασία είναι να περιλαμβάνει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς».
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ιρανό καθώς και με τον Αυστραλό πρέσβη στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.
Το πρωί ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τζιάνη Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του που εκφράστηκε και μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα με τίτλο «Όχι στην τρόικα, ναι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Ο κ. Πιτέλα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον Ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν.
Ο κ. Πιτέλα στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόνισε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη –και την Ελλάδα- προκειμένου η λιτότητα να αποτελέσει παρελθόν.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…