Newsroom

Newsroom

Σε γκαλερί μετατρέπεται ο Εθνικός Κήπος

Κηποτεχνική ανάπλαση σε οκτώ σημεία και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης επί δύο μήνες ανά διετία είναι μερικές μόνο από τις…

Κηποτεχνική ανάπλαση σε οκτώ σημεία και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης επί δύο μήνες ανά διετία είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που ανακοίνωσαν  σήμερα για τον Εθνικό Κήπο  ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης Νέον.

Το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», σύμφωνα με τους εμπνευστές του, έχει ως στόχο να  φέρει τον πολίτη και τον επισκέπτη της Αθήνας σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να καταστήσει τον Εθνικό Κήπο σημείο συνάντησης και αναψυχής για περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίων Λουί Μπενέ (Louis Benech), σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο doxiadis+.

«Ο Εθνικός Κήπος ήταν ανέκαθεν σύμβολο και πηγή ζωής για την Αθήνα. Θέλουμε να επιστρέψει ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι…. Θέλουμε από σήμερα να ανοίξει μία νέα σελίδα, που θα καταστήσει τον Κήπο επίκεντρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης και πόλο έλξης για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Όσον αφορά στην κηποτεχνική διαμόρφωση θα πραγματοποιηθούν ήπιες φυτοτεχνικές και αισθητικές εξωραϊστικές παρεμβάσεις, συμβατές με το χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου, φύτευση 24 δέντρων και 7.068 φυτών, ενώ όσον αφορά στην μετατροπή του Εθνικού Κήπου σε γκαλερί, θα γίνει αυτό που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις του κόσμου, όπου δηλαδή ο δημόσιος χώρος είναι ανοιχτός στην τέχνη και ο κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε αυτή.

Η πρώτη έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2014, υπό την επιμέλεια της Iwona Blazwick OBE, Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…