Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη 27 πυρκαγιές

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο που μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει…

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο που μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
Χθες το μεσημέρι η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε συντονισμένη επέμβαση της πυροσβεστικής αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς.

Σε εξέλιξη παραμένουν επίσης οι πυρκαγιές στη Γαυρολίμνη Ναυπάκτου, τις Ορθονιές Ζακύνθου, το Πάπαρη Aρκαδίας και Μαλανδρίνο Φωκίδας. Αλλες 22 πυρκαγιές -μικρότερης έκτασης- βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, χθες, ότι πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν το έργο των ελληνικών αρχών στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βόρεια Ελλάδα.
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Εβρο. Όπως είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, η φωτιά ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών
Πολύ υψηλός προβλέπεται και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι περιφερειακές ενότητες που πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι εξής:
Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
Κορίνθου, Αργολίδας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).
Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
Σποράδων (Περιφέρεια Θεσσαλίας).
Λήμνου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
Έβρου και Θάσου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).
http://www.ethnos.gr

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…