Newsroom

Newsroom

Σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 άτομα

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλα 18 συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού…

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλα 18 συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Αυτό αποφάνθηκε το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμ. 545/2013. Μεταξύ των ονομάτων που πρόκειται να καθίσουν εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συγκαταλέγονται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο πρώην γενικός γραμματέας Γιάννης Σμπώκος.

Συγκεκριμένα, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού, Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας, Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου, Γιάννης Σμπώκο, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος, Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας, Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας, Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Φώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Γιώργος Κωνσταντάτος.

Αντίθετα, με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell». Οι εισαγγελείς έκριναν ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη.

Επίσης, παύει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου.

Να σημειωθεί ότι για όλους τους κατηγορούμενους παύει οριστικά και η ποινική δίωξη που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.