Σε διαθεσιμότητα ο Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του για τον γυναικοκτόνο στα Γλυκά Νερά

Η  ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τις απαράδεκτες δηλώσεις του του συνδικαλιστή αστυνομικού   σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα

NewsRoom 14/07/2021 | 22:15

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε για την υπόθεση των Γλυκών Νερών και τον γυναικοκτόνο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το enikos.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή αστυνομικού έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις πους είχαν προκαλέσει όσα είχε πει ο Σταύρος Μπαλάσκας. Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφερόταν πως “παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του”.


 
Επιπλέον, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε δώσει παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή από τον συνδικαλιστή.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα που προκάλεσαν σάλο


Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας αναφερόμενος στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και στην απόφαση του πιλότου να μην ομολογήσει εξαρχής ότι σκότωσε τη σύζυγό του, σκηνοθετώντας ένα σενάριο ληστείας, είχε πει μιλώντας στο Mega ότι “από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι ήταν αυτός. Κρεμασμένο το σκυλί ενώ είχε ήδη πεθάνει, ληστεία αποδεδειγμένα μέσα στο πρώτο τριήμερο ξέραμε ότι δεν είχε γίνει, για τις κάμερες δεν υπήρχε τίποτα σε απόσταση 10 χλμ. Απλά έπρεπε να μείνει ήσυχος, μέχρι να τον δέσουμε και να τον μαγκώσουμε. Τέλος, είναι τόσο απλό…”.

Στη συνέχεια, σχολίασε ότι “με παραξένευσε που έκανε οκτώ ώρες να σπάσει” και ερωτηθείς αυτό τι δείχνει, απάντησε: “ότι είναι βλάκας πρώτα απ’ όλα δείχνει, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ‘τα χασε και τρελάθηκε’, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή… Τώρα τέλειωσε, έσβησε… Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά. ‘Χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ…’, πρώην έντιμος βίος… Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσο θα πάει με αυτή τη σκηνοθεσία; Τώρα θα πάρει δόλο, χίλια πράγματα πάνω του, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό….”, είχε πει ο Σταύρος Μπαλάσκας.